Conferentie: 'Taal Advies Werk'
Grensoverschrijdende arbeidsmarkt in de Euregio's

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 13 maart 2015 om 10:30 uur
Locatie: DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24, Ulft
Toegang: Aanmelding t/m 4 maart mogelijk via de website

De aanhoudende verschillen in werkloosheid aan beide zijden van de grens tonen aan dat de grensoverschrijdende arbeidsmarkt nog steeds onvoldoende functioneert. Hierdoor blijft het economisch potentieel van het grensgebied onderbenut. Door het bundelen van de krachten langs de grens en nauwe samenwerking met de overheden kan hierin verandering worden aangebracht.

De vier Nederlands-Duitse Euregio´s nodigen vertegenwoordigers uit politiek en overheidsinstellingen uit het hele Duits-Nederlandse grensgebied, Den Haag, Hannover en Düsseldorf dan ook van harte uit voor de conferentie 'Taal Advies Werk'.

Het doel van de conferentie is te inventariseren hoe gezamenlijk betere randvoorwaarden voor een goed functionerende grensoverschrijdende arbeidsmarkt kunnen worden gerealiseerd en de economie in het grensgebied structureel kan worden versterkt.

Deelnemers gaan aan de hand van praktijkvoorbeelden en een interactief programma aan de slag met de kennis van de buurtaal en interculturele competenties, erkenning van kwalificaties, voorlichting, grensoverschrijdende data en studentenmobiliteit in het hoger onderwijs. De infomarkt biedt voorafgaand en na afloop de mogelijkheid om een aantal good practices te leren kennen en over bovengenoemde thema´s verder in gesprek te gaan.

De conferentie eindigt op een informele manier met een netwerklunch.

Aanmelding

tot en met 4 maart a.s. via volgend online aanmeldingsformulier: http://sl.janning.info/Konferenz13Maerz2015. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het aantal deelnemers is beperkt.

Meer informatie?

Euregio.eu


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger