Theater: Glückliche Tage
Theaterfestival Brandstichter

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 2 april 2015 om 20:00 uur tot 4 april 2015 om 16:00 uur
Locatie: Stadsschouwburg, Leidseplein 26, Amsterdam
Informatie: Duits gesproken met Nederlandse boventitels
Toegang: €20,- tot €37,50

In Hamburg zijn ze als een blok gevallen voor de Britse regisseur Katie Mitchell. Na het succes van 'Alles Weitere kennen Sie aus dem Kino' (ook te zien tijdens Brandstichter 2015) regisseert Mitchell een tweede stuk bij DeutschesSchauSpielHausHamburg: 'Glückliche Tage', 'Happy Days' van de Ierse schrijver en Nobelprijswinnaar Samuel Beckett.

Samuel Beckett is een van de belangrijkste toneelschrijvers van de 20e eeuw, zijn Wachten op Godot is wereldberoemd. Hij zal niet snel betrapt worden op vrolijkheid of optimisme in zijn werk, maar er zit wel een heel absurdistisch gevoel voor humor in - het soort humor dat als laatste strohalm dient.

'Happy Days' is een van zijn meest gespeelde stukken. De vrouwelijke hoofdpersoon, Winnie, zit letterlijk en figuurlijk muurvast, maar blijft rotsvast geloven in de gelukkige dagen die voor haar liggen. Of zo laat ze ons toch weten in een spervuur van woorden waar niemand een speld tussen kan krijgen.

In het eerste deel heeft Winnie alleen nog haar armen vrij. Ze kan nog net bij enkele van haar bezittingen - waaronder haar tandenborstel, bril en revolver. In de tweede deel is het nog erger. Nu zit ze tot de nek vast en kan alleen nog haar ogen bewegen. Maar de woorden blijven komen.

Voorstellingen:

Do 2 april, 20:00

Vr 3 april: 20:00

Za 4 april: 16:00

 

Katie Mitchell: de Brandstichter 2015

De Britse regisseur Katie Mitchell laat ons de wereld bekijken door de ogen van de vrouw. Mitchells thema's zijn donker en heftig, haar voorstellingen sprankelend en inventief. "Haar werk is baanbrekend en briljant.", schreef The Guardian. In 2015 is Katie Mitchell onze 'Brandstichter', een spraakmakend theatermaker die we in al zijn of haar veelzijdigheid aan het grote publiek willen voorstellen.

Meer informatie: Stadsschouwburg Amsterdam


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger