Literaire zomeravond: Konzert ohne Dichter van Klaus Modick
Festival Literarischer Sommer

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 11 augustus 2015 om 19:00 uur tot 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Kerkrade, Einderstraat 21, 6461EM, Kerkrade
Informatie: Voertaal: Duits
Toegang: €5,- (Niet leden) €2,50 (Leden)
Literaire zomeravond: Konzert ohne Dichter van Klaus Modick
© Uwe Zucchi
Klaus Modick

Bibliotheek Kerkrade organiseert i.s.m. Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen en de partners van 'Literarischer Sommer 2015' een literaire avond met de in Duitsland bekende auteur Klaus Modick.

Op de literaire zomeravond gaat auteur Klaus Modick vertellen over zijn roman: 'Konzert ohne Dichter', met als onderwerp de kunstenaarskolonie Worpswede in de buurt van Bremen. Net als de kunstenaarskolonies Domburg en Bergen in Nederland is de kunstenaarskolonie Worpswede in Duitsland een begrip.

Hier leefden en werkten o.a. de dichter Rilke, de schilderes Paula Modersohn-Becker en Heinrich Vogeler, bekend om zijn prachtige ´Jugendstil´- schilderijen. Worpswede was een van de kunstenaarskolonies die rond 1900 enorme invloed op het Europese kunstleven hebben uitgeoefend.

Halverwege de negentiende eeuw begonnen kunstenaars de stad te ontvluchten om in de natuur inspiratie op te doen. Vanuit de eerste kolonie in het Franse plaatsje Barbizon verspreidde de aandacht voor het onbedorven buitenleven zich naar andere plekken in Europa. In Duitsland, Denemarken, België en zeker ook in Nederland schoolden kunstenaars samen om zich te laten begeesteren door het landschap en door elkaar.

Dat dat ook stof voor conflicten was, blijkt uit Modicks roman over Worpswede: 'Konzert ohne Dichter'.

Tickets reserveren is verplicht via 045-545 24 08 of info@bibliotheek-kerkrade.nl

De literaire zomeravond is onderdeel van het grensoverschrijdende festival Literarischer Sommer. Meer informatie kunt u vinden op de website is te vinden van de Literarischer Sommer.

Bezoek ook het Facebook evenement.

Tags: literatuur

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger