Concert: Kraftwerk 3-D for the start of Tour de France
TivoliVredenburg

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 3 juli 2015 om 20:00 uur tot 4 juli 2015 om 23:30 uur
Locatie: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Toegang: €64,-
Concert: Kraftwerk 3-D for the start of Tour de France
© Frederik Svensson

Kraftwerk speelt op vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli in TivoliVredenburg ter gelegenheid van de start van de Tour de France in Utrecht.

Tijdens het openingsweekend van de Tour de France geeft de Duitse band Kraftwerk twee 3D-concerten in TivoliVredenburg. Ze spelen alle klassieke hoogtepunten uit hun oeuvre met daarbij ook een rol voor hun “Robots”. Als een ode aan dit grootste sportevenement van de wereld spelen zij ook hun hele album Tour de France. Deze uitvoering tijdens de Tour de France is een lang gekoesterde wens van Kraftwerk-oprichter en wielerfanaat Ralf Hütter.

Het Duitse Kraftwerk is sinds de oprichting in 1970 van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de elektronische muziek. Met een oorsprong in de avant-garde, is het viertal decennia lang blijven experimenteren en de mogelijkheden van de elektronische muziek blijven onderzoeken. Kraftwerk’s composities hebben wereldwijd grote invloed gehad op diverse muziekgenres. Van electro tot hiphop en van synthpop tot techno.

Nadat zij eerder in ‘81 en ’91 in Vredenburg stonden komen zij terug voor een bijzondere show tijdens Le Grand Départ, het openingsweekend van de Tour de France.

Meer informatie over het concert op de website van TivoliVredenburg.

 

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger