Hinrich Sachs: Wat men weet/That We Know
Debat I Workshop

Datum: donderdag 19 april 2018 om 20:00 uur
Locatie: SAN SERRIFFE, Sint Annenstraat 30, Amsterdam
Informatie: Taal: Engels
Toegang: Vrij toegang. Aanmelden via +31 6 47087196 of info@san-serriffe.com
Hinrich Sachs: Wat men weet/That We Know © Hinrich Sachs

De Gerrit Rietveld Academie heeft de kunstenaar Hinrich Sachs uitgenodigd om samen een nieuwe editie van het werk Wat men weet/That We Know te ontwikkelen. Het spectaculaire werk, dat alle 45 huidige uitgaven van het Elle Magazine omvat, eindigt in een openbaar evenement en debat in San Serriffe in Amsterdam.

Eerdere edities van het werk Wat men weet/That We Know zijn gepresenteerd op onder andere de Istanbul Biënnale, Fine Art Museum Taipei en in FRAC Montpellier.

Hinrich Sachs (geboren in 1962 in Osnabrück) leeft en werkt sinds 1999 als kunstenaar en auteur in Basel, Zwitserland. Tussen 1985 en 1892 studeerde hij Vrije kunst aan de Hochschule für Bildende Künste te Hamburg en kunsttheorie aan de Université te Paris VIII. Tussen 2007 en 2016 was hij hoogleraar aan de Kungliga Konsthögskolan/Royal Institute of Art te Stockholm en werkte in 2013 als Visiting hoogleraar aan de Musashino Art University te Tokio. Sinds 2016 is Sachs weer zelfstandig. In 2017 heeft hij o.a. de presentatie CV Cosmetics binnen het kader van de conferentie Art Research gehouden, georganiseerd door de Zürcher Hochschule der Künste en heeft Sachs o.a. het werk Venedig, Frauen, Männer, Zeigefinger über die Lippen gelegt gepubliceerd. In 2018 is Sachs uitgever van het publicatieproject Fog, Friend, Front en auteur van het binnen deze kader ontstanden werk Who Invented One and Zero? A Communal History of Mathematics for Twelwe-Year-Olds, dat in september 2018 verschijnt.

Gerrit Rietveld Academie i.s.m. San Seriffe en het Goethe-Institut Niederlande


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger