Forum Film I Western

Datum: vrijdag 1 juni 2018 om 18:45 uur
Locatie: De Balie - Grote Zaal
Toegang: € 10,00 I € 8,50 (Cineville kaart, Student/CJP/Stadspas, Offscreen-pas, De Balie Cultuurpas)
Forum Film I Western © Periscoop

De Balie vertoont in het kader van het Forum on European Democracy op 1 juni de film 'Western', een intrigerende film over een groep Duitse bouwvakkers die in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije belandt. De film gaat 21 juni officieel in premiére.

Meinhard (Meinhard Neumann) werkt in Western als constructiemedewerker met een Duits team aan een tijdelijke klus in een afgelegen gebied in Bulgarije, nabij de grens met Griekenland. In hun vrije tijd hangen de mannen rond in hun kleine, door heuvels omringde enclave. De Duitsers confisqueren de plek door brutaal een grote Duitse vlag op het dak van hun verblijfplaats te planten. Ze blijven zoveel mogelijk buiten het zicht van het dichtstbijzijnde dorp. Onderlinge spanningen zorgen vanaf de eerste minuten direct voor een onbehagelijk gevoel. Meinhard en opzichter Vincent (Reinhardt Wetrek) hebben een onderkoelde verstandhouding. De twee zijn elkaars tegenpolen; Meinhard is een zwijgzame binnenvetter en Vincent een gefrustreerde macho. Een als grap bedoelde confrontatie tussen Vincent en een paar lokale vrouwen zet ook de verhouding op scherp tussen de Duitsers en de achterdochtige plaatselijke bevolking.

De film won in eigen land meerdere prijzen. Grisebach wordt geassocieerd met de zogenaamde Berliner Schule en werkte onder meer samen met regisseuse Maren Ade (Toni Erdmann). Ze wisselt speelfilms af met documentaires.

De film gaat op 21 juni 2018 officieel in premiére.

De Balie

Vertoning in het kader van het Forum on European Culture: Act for Democracy. 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger