Duitslandweb logo Duitslandweb

Artiesten geven muziekprijs Echo terug

Kort nieuws - 17 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitreiking van een Echo-muziekprijs afgelopen donderdag aan de rappers Kollegah en Farid Band heeft voor veel verontwaardiging gezorgd in de Duitse muziekwereld. 

Dirigent Enoch zu Guttenberg en pianist Igor Levit hebben hun prijs teruggegeven. Dinsdagmiddag maakte ook rockmuzikant en acteur Marius Müller Westernhagen bekend dat hij al zijn Echo-onderscheidingen teruggeeft. Ook een lid van de adviesraad van de Echo's heeft zich teruggetrokken. De teksten van de rappers worden als antisemitisch ervaren. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

b. gast - 17 juni 2018 08:06

Dat het oproepen tot antisemitisme onder de vrijheid van kunstenaars valt is te betwisten, maar dat de Duitsers daarvoor een prijs uitdeelt is het meest beangstigend en zegt genoeg over de jodenhaat in Duitsland. "Nie wieder" is voor de Duitsers synoniem aan "noch einmal" geworden.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger