Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: Conflict CDU en CSU schaadt Merkel en Seehofer

Kort nieuws - 20 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De strijd over het asielbeleid tussen de zusterpartijen CDU en CSU schaadt partijleiders Merkel en Seehofer, blijkt uit een nieuwe peiling. Over het asielbeleid zelf is de Duitse bevolking verdeeld.

66 procent van de ondervraagden zegt dat Merkels aanzien onder de strijd heeft geleden, blijkt uit een peiling van onderzoeksinstituut infratest dimap in opdracht van de ARD. 47 procent vindt haar goed als kanselier, 10 procent minder dan in april. Van Horst Seehofer (CSU) vindt 35 procent dat hij de geschikte persoon is voor het ministerschap van Binnenlandse Zaken, 4 procent minder dan bij de vorige peiling. 

Van de ondervraagden zegt 41 procent dat Merkel het betere concept heeft in het vluchtelingenbeleid. 40 procent vindt dat van Seehofer. Tegelijkertijd is een duidelijke meerderheid van de ondervraagden, 62 procent, het eens met de eis van de CSU vluchtelingen die al in een andere EU-land geregistreerd staan te weigeren bij de Duitse grens.

63 procent gelooft dat de AfD uiteindelijk het meest van het conflict tussen CDU en CSU profiteert en 47 procent denkt dat het de CSU er vooral om te doen is beter te scoren bij de deelstaatverkiezingen in Beieren in oktober. Dat het om het asielbeleid zelf gaat, gelooft slechts 14 procent. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger