Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering wil buitenlandse overnames kunnen tegenhouden

Kort nieuws - 7 augustus 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil een vetorecht bij buitenlandse investeringen in Duitse bedrijven als daarmee de openbare veiligheid, de infrastructuur of de energievoorziening in het geding zijn.

Minister Peter Altmaier heeft in de krant Die Welt gezegd dat de regering momenteel aan wetgeving werkt die nog dit jaar van kracht kan worden. Totnutoe kan de regering alleen bezwaar maken als een bedrijf van buiten de EU meer dan een kwart van een bedrijf in handen krijgt. Die grens wil Altmaier bijstellen naar 15 procent. Recentelijk ontstond onrust door Chinese investeerders die Duitse high-tech-bedrijven wilden overnemen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger