Duitslandweb logo Duitslandweb

Opvallend veel Duitse kinderbijslag naar Oost-Europa overgemaakt

Kort nieuws - 9 augustus 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse gemeenten slaan alarm dat het aantal mensen dat kinderbijslag krijgt voor kinderen die in andere EU-landen leven, sterk toeneemt. 

In 2017 werd 343 miljoen euro aan kinderbijslag (Kindergeld in het Duits) naar buitenlandse rekeningen overgemaakt, meldde Tagesschau donderdag op haar website. Een klein deel daarvan betreft Duitse staatsburgers. Het aantal Polen dat de toeslag voor kinderen ontvangt is sinds 2017 met 15.000 gestegen. Ook uit Tsjechië en Roemenië neemt het aantal aanvragers toe. Gemeenten waarschuwen voor grootschalige fraude en willen dat het systeem wordt aangepast. Het bedrag zou moeten worden aangepast aan de onderhoudskosten in het land waar het kind verblijft. Lees meer bij Tagesschau en lees ook de analyse van de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger