Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe wet moet 'Abmahnindustrie' tegengaan

Kort nieuws - 12 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Justitie Katarina Barley heeft een wet ingediend die een einde moet maken aan de zogenoemde 'Abmahnindustrie'. Hiermee worden advocatenkantoren bedoeld die geld verdienen aan het sturen van aanmaningen naar eigenaren van websites. 

In Duitsland zijn strikte regels voor welke informatie op een website beschikbaar moet zijn, om online-klanten te beschermen. Wie een fout maakt daarin, kan een aanmaning krijgen van een advocatenkantoor. Bij iedere volgende fout kan die jurist dan direct een schadevergoeding eisen. Ook wie auteursrechten overtreedt loopt het risico daarvoor een rekening gepresenteerd te krijgen.

Sommige kantoren hebben hiervan hun verdienmodel gemaakt. Minister Barley wil nu zorgen dat de bedragen minder lucratief worden en de websitebeheerders zich beter kunnen verweren. De kosten voor de aanmaning mogen niet meer direct in rekening worden gebracht. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger