Duitslandweb logo Duitslandweb

Duikers: honderden e-steps in de Rijn bij Keulen

Kort nieuws - 18 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens een duikbedrijf liggen op de bodem van de Rijn bij Keulen honderden e-steps. Duikers van het bedrijf melden dat er soms chemicaliën uit de accu's komen.

 

Duitse grote steden kampen met overlast door de elektrische leen-steps die overal in de stad staan. Een woordvoerder van de Deutsche Städtetag, waarin de steden zijn verenigd, roept de verhuurders op te zorgen voor het opruimen van zogenoemde 'Schrottroller', kapotte steps. Daarover zijn in 2019 afspraken gemaakt met de bedrijven. Sinds dat jaar zijn de e-steps toegestaan in Duitsland.

Maar dat bedrijven die afspraken niet altijd nakomen, blijkt uit het verhaal van de duikers in Keulen. Tegen de publieke omroep WDR zei de directeur van het duikbedrijf dat hij onlangs een offerte moest uitbrengen voor het opduiken van 500 e-steps uit de Rijn, bij de Hohenzollernbrücke. Toen de verhuurder de prijsopgave zag, zag hij ervan af. De RIjn is daar diep en er is sterke stroming, het bergen is moeilijk. De directeur vertelde dat zijn duikers bij iedere klus aan bijvoorbeeld kades, e-steps tegenkomen op de bodem van de rivier. Het gaat om honderden steps, alleen al in Keulen, aldus de directeur. Ook milieu-organisaties roepen op om iets aan dit probleem te doen. Lees meer bij WDR en bij Der Spiegel

Tags: E-Roller, e-step

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger