Concert: Carte Blanche Tobias Delius
40 Years City Links: Berlin-Amsterdam

Veranstaltung Dritter

Datum: Freitag 16 Januar 2015 um 20:30 Uhr
Ort: Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam
Zugang: €18,- Studenten en CJP €15,-

In het kader van 40 Years Bimhuis krijgt ICP Orchestra-saxofonist Tobias Delius carte blanche, in een avontuurlijke uitwisseling tussen musici uit Berlijn en Amsterdam, met o.a. de veelbelovende drummer Christian Lillinger.

Tenorsaxofonist en klarinettist Tobias Delius krijgt carte blanche in het Bimhuis. 25 jaar geleden kwam hij naar Amsterdam en drukte hij zijn stempel op de lokale improvisatiescene, onder meer als lid van ICP Orchestra. Ook met zijn eigen bands speelde hij regelmatig in het Bimhuis.

Ruim vijf jaar verhuisde Delius van Amsterdam naar Berlijn. Zijn carte blanche staat in het teken van zijn Berlijnse ervaringen. De eerste band is een trio met contrabassist Wilbert de Joode en trompettiste Liz Allbee. Allbee is een Berlijnse experimenteel geluidskunstenaar die haar debuut maakt in het Bimhuis.

Na de pauze speelt Christian Lillingers Grund. De avontuurlijke, superenergieke drummer Lillinger (1984) is niet meer weg te denken uit de Berlijnse jazz. In zijn septet zit onder meer pianist Achim Kaufmann, ook een Berlijnse musicus die meerdere links heeft met de Amsterdamse scene.


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern