Hiphop-battle 2023

De bekende Hiphop-battle waarbij leerlingen een eigen rap in het Duits schrijven, zal op7 februari 2024 weer plaatsvinden! De wedstrijd is bedoeld voor 3 en 4 vmbo en 3 havo. Scholieren komen op een creatieve manier in contact met de Duitse taal. Tevens brengt u actualiteit en Duitstalige cultuur in de les.

Door middel van het lesmateriaal verwerven de leerlingen allereerst kennis van de actuele Duitse Hiphop-Szene. Daarna schrijven zij ter voorbereiding op het evenement in de Duitse les een rap met als thema ‘Vielfalt’. Na een interne competitie op school vaardigen de scholen de beste groep af. Tijdens de landelijke battle op 7 februari 2024 in Amsterdam zetten de leerlingen onder professionele begeleiding de puntjes op de i, alvorens zij hun rap voor een  jury opvoeren.

Het groepje met de beste performance wint een mooie prijs!

 

Datum en locatie: 7 februari 2024 in Amsterdam. Precieze locatie volgt nog.

Programma: De dag begint om 11u en eindigt om 17u. Voor de leerlingen en begeleidende docenten is een uitgebreide lunch inbegrepen.

Doelgroep: Klas 3 en 4 van vmbo en 3 havo   

Kosten voor deelname: € 150,- per klas (inc. lesmateriaal, workshops en verzorgde middag)*
NB: De deelnamekosten gelden voor het afgevaardigde groepje leerlingen (maximaal 5 leerlingen per groepje) van de deelnemende klas of school. U kunt dus met meerdere klassen deelnemen en op school een voorronde organiseren. Het winnende groepje kan dan naar de finale in Amsterdam. 

Aanmelden?
Via deze link kunt u zich aanmelden. Stuur vervolgens een e-mail naar Trixie Hölsgens via dia@uva.nl o.v.v. deelnemende klas(sen). Aanmelden kan uiterlijk t/m 21 december 2023.  

LET OP: Er kunnen maximaal 12 groepjes deelnemen aan de finale.   

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger