Hiphop-battle 2024

De bekende Hiphop-battle, waarbij leerlingen een eigen rap in het Duits schrijven, vindt dit jaar online plaats! De wedstrijd is bedoeld voor 3 en 4 vmbo en 3 havo. Scholieren komen op een creatieve manier in contact met de Duitse taal. Tevens brengt u actualiteit en Duitstalige cultuur in de les.

Door middel van het lesmateriaal verwerven de leerlingen allereerst kennis van de actuele Duitse Hiphop-Szene. Elk groepje (4-5 leerlingen) mag hierna hun eigen Duitse rap schrijven, met als thema ‘Vielfalt’. Zij maken hier een video van en sturen deze uiterlijk 7 februari aan het eind van de dag naar ons op onderwijs-dia@uva.nl. Meerdere groepjes mogen een video inzenden.

Onze jury zal een top 3 van de leukste, creatiefste video’s maken. De winnaars maken wij bekend tijdens een online finale, waarin iedereen ook de video’s van de concurrerende klassen te zien krijgt. De tweede en derde plek zullen een leuke kleine prijs ontvangen.

En de winnende groep? Die winnen een reis naar Moviepark Germany!!

Hierna zullen wij langskomen om de prijs persoonlijk te overhandigen, waarbij de winnende groep live in de aula voor de hele school mag optreden.

 

Online finale: woensdag 28 februari 2024, 15:30

Doelgroep: Klas 3 en 4 van vmbo en 3 havo   

Praktisch:

  • Het makkelijkst is om deze video’s via een YouTube link te sturen.
  • Upload de video naar YouTube en zorg dat de video op “Verborgen” staat. Zo kunnen alleen degenen met de link de video zien.
  • Elk groepje heeft een leuke passende naam nodig, vermeld deze en de naam van het lied in de titel van de video: Groepsnaam – Titel.
  • Voor de prijsoverhandiging van de hoofdprijs zullen wij persoonlijk bij u op school langskomen op een nader te bepalen datum.
     

Kosten voor deelname: € 50,- per klas (inc. lesmateriaal).
NB: De deelnamekosten gelden voor het afgevaardigde groepje leerlingen (maximaal 5 leerlingen per groepje) van de deelnemende klas of school. U kunt dus met meerdere klassen deelnemen en op school een voorronde organiseren. Het winnende groepje kan dan naar de finale in Amsterdam. 

Aanmelden?
Via deze link kunt u zich aanmelden. Stuur vervolgens een e-mail naar Trixie Hölsgens via onderwijs-dia@uva.nl o.v.v. deelnemende klas(sen). Aanmelden kan uiterlijk t/m 19 januari 2024.  


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger