DIA-Krimipreis 2021

DIA-Krimipreis 2021
© DIA

Door zelf een korte scene te schrijven en te filmen, oefenen leerlingen schrijfvaardig-heid, uitspraak en intonatie en steken zij bovendien een stukje Landeskunde op. Daarnaast draagt een filmproject bij aan de motivatie voor het vak Duits. Daarom organiseert het Duitsland Instituut het project Klassenkrimi voor 3 vwo.

De winnende film wordt met een fantastische prijs bekroond tijdens de prijsuitreiking op 11 juni 2021bij het Goethe-Institut in Amsterdam.

Aan de hand van het lesmateriaal - ontworpen door docente Duits Theresa Nötzel - maken leerlingen in groepjes van 3 à 4 allereerst een draaiboek voor een filmpje van een paar minuten. Dit neemt circa vijf lesuren bij Duits in beslag. Vervolgens begint het opnemen van de film. Dit kan bij Duits gebeuren, maar kan ook vakoverstijgend doorgevoerd worden bij Podiumkunsten – voor het toneelgehalte – en bij Beeldende vorming – voor de filmmontage. 

Na een interne competitie op school vaardigt de klas / de school de beste groep af voor de prijsuitreiking op 11 juni in Amsterdam. Hier worden de best beoordeelde films vertoond. Het groepje met de beste Krimi wint een mooie prijs!

 

Datum prijsuitreiking: Vrijdag 11 juni 2021

Locatie: Goethe-Institut Amsterdam

Doelgroep: Klas 3 vwo, deelname 1 groepje van 3 à 4 leerlingen

Kosten voor deelname: € 100,- per klas (inc. lesmateriaal, workshopdag en prijsuitreiking met uitgebreide lunch voor leerlingen en begeleidende docent)

*Reiskosten zijn exclusief

NB: De deelnamekosten gelden voor het afgevaardigde groepje leerlingen (maximaal 4 leerlingen per groep) van de deelnemende klas of school. U kunt met meerdere klassen deelnemen en op school een voorronde organiseren. Het winnende groepje kan dan naar de prijsuitreiking in Amsterdam.

Betalen kan via deze link of via een factuur die u kunt aanvragen per e-mail. Na betaling ontvangt u het lesmateriaal en verdere informatie per e-mail.

LET OP: Er kunnen maximaal 10 groepjes deelnemen aan de finale.

  


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger