Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Webinars, Sprechstunde en Sprachstammtisch

Een webinar over burgerschapsonderwijs, een muzikale Sprachstammtisch, een tijdlijn over Kriegsende in Duitsland en een Sprechstunde over de Duitse rol in Europa: blijf met deze nieuwsbrief op de hoogte van onze (digitale) activiteiten. Ook in deze tijden willen wij jullie zo goed mogelijk van dienst zijn - via onze website, sociale media en nieuwe online-formats. Feedback en tips via FacebookTwitterLinkedIn of mail zijn daarom zeer welkom. Hartelijk dank hiervoor!  


Videoreeks | Sprechstunde

Wat hebben jullie altijd al willen weten over Duitsland, de Duitse taal, geschiedenis, Angela Merkel, Berlijn...? Jullie vragen beantwoorden wij in onze nieuwe videoreeks #Sprechstunde. De eerste aflevering komt op 14 mei online. Thema: Duitsland en Europa. Vragen kunnen t/m vandaag, 11 mei, als commentaar op onze website, via social media of mail worden ingestuurd.


Film & gesprek | Little Germans

Op 12 mei organiseren Movies That Matter en Pakhuis de Zwijger een live-gesprek over de film Little Germans en rechtsextremisme in Duitsland en Europa. Met regisseur Mohammad Farokhmanesh en de journalisten Nikki Sterkenburg en Wiebke Pittlik (DIA). De film is t/m 14 mei gratis te bekijken. Meer informatie en aanmelden


Sprachstammtisch | Online-Musikspecial

Na het succes van de eerste digitale Sprachstammtisch ontmoeten we elkaar opnieuw online om Duits te spreken. Tijdens de Sprachstammtisch Musikspecial op 15 mei geniet je van de mooiste Duitstalige muziek, raad je liedjes en ga je met creatieve opdrachten aan de slag. 


Webinar | Duitsland na Merkel

Als Angela Merkel haar termijn vol maakt is ze 16 jaar kanselier geweest, als onmiskenbaar gezicht van Duitsland. Wat is haar invloed (geweest) en hoe ziet het post-Merkel-Duitsland eruit? Tijdens het webinar van Club Clingendael spreekt Jos Hummelen met Hanco Jürgens (DIA) over de toekomst van onze oosterburen. Lees meer


Webinar | Burgerschap bij Duits

Tijdens dit gratis webinar op woensdag 10 juni (16-17 uur) kunnen docenten Duits kennismaken met de online toolbox Stories that Move van het Anne Frank Zentrum. De deelnemers leren hoe ze met deze toolbox thema's als diversiteit en discriminatie in de Duitse les bespreekbaar kunnen maken. Aanmelden via mail aan de Onderwijsafdeling/S. Hotje.


Interviewreeks | Verder met Duits

Speciaal voor aankomende studenten zette de Actiegroep Duits de reeks 'Verder met Duits' op. Daarin vertellen studenten/alumni waarom zij voor een studie Duits hebben gekozen en welke kansen de opleiding biedt. Lees meer over de opleidingen Duits in Nederland en de opleiding Duitslandstudies aan de UvA (deadlines 15 mei / 1 juni).


Tijdlijn | 'Kriegsende' in Duitsland

Op 8 mei stond Duitsland stil bij 75 jaar 'Kriegsende'. Op die dag in 1945 gaf nazi-Duitsland zich onvoorwaardelijk over. Duitslandweb maakte een tijdlijn over de laatste maanden van de oorlog en de eerste maanden na de capitulatie in Duitsland.

 
Het Duitsland Instituut Amsterdam volgt de corona-richtlijnen van de UvA, het RIVM en de GGD Amsterdam. Alle publieksactiviteiten van het DIA worden t/m 1 september afgelast. Het DIA blijft via het centrale nummer en per e-mail bereikbaar.
 
Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring
 
 


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__