Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Duitsland-expert worden & Daniel Kehlmann in Den Haag

Duitslanddeskundigen zijn zeer gevraagd. Samen met de Universiteit van Amsterdam biedt het DIA de bachelor en master Duitslandstudies aan. In deze nieuwsbrief bieden wij een overzicht van de open dagen waar u deze en andere opleidingen Duits kunt leren kennen. Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor actuele bijeenkomsten met o.a. schrijver Daniel Kehlmann. Blijf via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn op de hoogte van alle activiteiten.


Open Dagen | Studies Duits

Duits studeren, de lerarenopleiding Duits doen of een master over Duitsland volgen? Dat is op diverse plekken in Nederland mogelijk. De baankansen zijn heel goed, voor zowel docenten Duits als Duitsland-experts in de media, politiek en het bedrijfsleven. In februari, maart en april vinden weer open dagen plaats - ook in Amsterdam. Daar biedt het DIA samen met de UvA de bachelor en master Duitslandstudies aan.


Gesprek | Daniel Kehlmann: Lichtspiel

De gerenommeerde schrijver Daniel Kehlmann bespreekt op 15 februari in Den Haag zijn nieuwe, historische roman Lichtspiel. Die is gebaseerd op het leven van de Oostenrijkse regisseur G.W. Pabst. Hij vlucht naar Hollywood als de Nazi’s de macht grijpen, maar kan zijn plek niet vinden in Californië en keert al snel terug naar Oostenrijk. Daar komt hij oog in oog te staan met de gruwelijkheden van het Naziregime. 


Lezing | Never again

Duitsers herdenken het nationaal-socialisme en de holocaust met de woorden 'nie wieder'. Maar hoe heeft deze abstracte belofte zich vertaald in concrete actie om nieuwe genocides in het buitenland te voorkomen? In deze lezing op 19 februari in SPUI25 (Amsterdam) zal historicus Andrew Port deze vraag onderzoeken, in relatie tot de genocides die plaatsvonden in Cambodja, Bosnië en Rwanda.


Deutsches Kino | Olaf Jagger

Olaf Schubert kan het niet geloven: is hij een zoon van Mick Jagger? De bekende Duitse komiek groeide op in de DDR, waar zijn moeder als radiopresentator werkte. In de jaren 60 reisde ze voor een interview met Jagger naar West-Duitsland. Had ze daar een korte affaire? Hilarische fictieve documentaire, te zien op 27 februari in Amsterdam en op 29 februari in Delft. 


Gesprek | Redeeming Objects

Uit de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust ontstond de Bondsrepubliek Duitsland en daarmee de mythe van het Wirtschaftswunder. Natalie Scholz laat in haar nieuwe boek Redeeming Objects. A West German Mythology zien hoe deze mythe zijn verlossende kwaliteiten ontleende aan de verstrengeling met de nazi-cultuur. In SPUI25 (Amsterdam) spreekt zij op 7 maart hierover.
 


Tip | Sven Ratzke: Marlene

Sven Ratzke speelt Marlene. Is Marlene. De filmgodin. De wereldberoemde zangeres. In dit muziektheaterstuk neemt chansonnier Sven Ratzke u mee op reis door het leven van Marlene Dietrich. Met door Connie Palmen geschreven monologen en kostuums van Ian Griffiths. De voorstelling gaat op dinsdag 5 maart in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. (Foto © Brigitte Dummer)

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__