Duitsland Desk

Nog enkele plekken voordelige weekcursus Duits

Voor de vierde keer organiseren we een voordelige weekcursus Duits, speciaal gericht op studenten die voor studie naar Duitsland gaan. Er is nog een aantal plekken vrij. De cursus vindt plaats van 6 t/m 10 februari in het Goethe-Institut Amsterdam. De eigen bijdrage bedraagt €125. Aanmelden kan via een reply op deze e-mail. 
>> Meer informatie


Help ons de Duitslanddesk te verbeteren

Hoe kunnen we Nederlandse scholieren en studenten nog beter informeren over de mogelijkheden van studeren in Duitsland? Vul onze korte enquête in (ca. 7 min) en win een bioscoop- of boekenbon! Het delen van de link met scholieren en studenten wordt uiteraard ook zeer gewaardeerd.
>> Naar de vragenlijst


Stage lopen bij de Duitslanddesk

Wij zijn vanaf maart weer op zoek naar een stagiair die momenteel een studie HBO of WO doet en graag ervaring wil opdoen in een klein, enthousiast team en veel wil leren over Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van hoger onderwijs. Lijkt je dat wat? Kom een keer langs voor een gesprek!
>> Meer informatie


Nieuwe mobiliteitscijfers

Nog nooit studeerden zo veel Nederlanders in Duitsland, zo blijkt uit de nieuwste mobiliteitscijfers. Wil je meer weten over deze studenten en over Duitse jongeren die voor hun studie naar Nederland gaan? Op onze website vind je nu een analyse van de meest recente cijfers over de Nederlands-Duitse diplomamobiliteit.
>> Naar de cijfers


Duitslanddesk
Stichting Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam

Bezoekadres: Oude Hoogstraat 24, 1012 CE Amsterdam
Postadres: Kloveniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam

+31 20 525 5041
duitslanddesk-dia@uva.nl

Facebook Twitter LinkedIn

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen op, kunt u zich op ieder moment uitschrijven.