Duitsland Desk

Gratis workshop op 30 september

Wil je (misschien) in Duitsland gaan studeren? Tijdens onze gratis workshop in Amsterdam op zaterdag 30 september bereiden we je voor met presentaties door verschillende experts en gesprekken met ervaringsdeskundigen. Een paar vragen die aan bod komen: Hoe vind je de juiste studie? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hoe vind je een kamer? Lees meer.


Volg ons op Instagram

Je vindt ons sinds kort niet alleen op Facebook, Twitter en LinkedIn maar ook op Instagram. We delen mooie indrukken van het Duitse studentenleven, onze activiteiten en belangrijke deadlines. Volg ons!


Deadline voor DAAD-beurzen

De DAAD verstrekt beurzen tot 1.000 euro per maand voor Nederlandse studenten en onderzoekers. De deadline is al vroeg, 1 december aanstaande voor het studiejaar 2018/2019! Alle informatie op onze website is weer up to date voor de volgende ronde. Kijk of jij in aanmerking komt voor een beurs.


Aanbod voor middelbare scholen

De Duitslanddesk bezoekt regelmatig middelbare scholen om leerlingen te vertellen over studeren in Duitsland. Wij nemen deel aan informatiedagen en onze studentenambassadeurs vertellen over hun eigen ervaringen in de les. Bovendien bieden wij in Amsterdam een gratis taaltest aan voor scholieren, waarmee zij hun niveau Duits kunnen inschatten. Lees meer.


Vijfde taalcursus van start

Deze week is de nieuwe taalcursus voor de aanvragers van ons DIA-Stipendium van start gegaan. In samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam worden zij een week lang intensief voorbereid op hun verblijf in Duitsland komend semester. Meer lezen over onze cursus.


Duitslanddesk
Stichting Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam

Bezoekadres: Oude Hoogstraat 24, 1012 CE Amsterdam
Postadres: Kloveniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam

+31 20 525 5041
duitslanddesk-dia@uva.nl

Facebook Twitter LinkedIn

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen op, kunt u zich op ieder moment uitschrijven.