Duitsland Desk

Laatste plekken: cursus Duits 19 t/m 23 februari

Er zijn noge enkele plekken vrij voor onze voordelige, intensieve cursus Duits, die wij samen met het Goethe-Institut Amsterdam aanbieden van 19 t/m 23 februari. Deze interactieve cursus is speciaal gericht op studenten die naar een Duitstalig land gaan. De eigen bijdrage is €125 voor vijf lesdagen. Meld je snel aan via dit e-mailadres want vol=vol! Meer informatie


Nieuw: verbeter je Duits bij onze Sprachstammtisch

Leer je Duits? Of is Duits je moedertaal? Bij onze Sprachstammtisch komen we om de week op dinsdag samen in het CREA café in Amsterdam en spreken Duits. Zo kun je je talenkennis verbeteren en tegelijk andere (Duitstalige) studenten leren kennen – kom langs, neem een biertje of een Bionade en praat mee! Onze eerste bijeenkomst is op dinsdag 13 februari, vanaf 17 uur in het CREA café. Meer informatie.


Gratis workshop op 24 februari

Meer weten over studeren in Duitsland? Kom naar onze gratis workshop in Amsterdam op zaterdag 24 februari. Er zijn presentaties door verschillende experts en ervaringsdeskundigen vertellen over hun studietijd in Duitsland. Een paar vragen die aan bod komen: Hoe vind je de juiste studie? Wat moet je weten over het Duitse studentenleven? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hoe vind je een kamer? Lees meer.


Joint programme

Ben jij momenteel bezig met een joint- of double degree aan een Duitse en een Nederlandse onderwijsinstelling? Wij willen graag jouw ervaringen horen! Wat zijn de voor- en nadelen, waar loop je tegenaan, wat kan beter? Wij willen de Duits-Nederlandse samenwerkingen zo goed mogelijk maken en daar hebben we jouw feedback voor nodig. Antwoord op deze e-mail en we nemen contact met je op.


Studentenambassadeurs bezoeken scholen

Onze studentenambassadeurs zijn enthousiaste studenten die langskomen op scholen of andere onderwijsinstellingen om te vertellen over hun ervaringen in Duitsland. Ben je docent en wil je jouw leerlingen inspireren en de ogen openen voor de studiemogelijkheden in Duitsland? Of ben je student en wil jij ook vertellen over jouw ervaringen? Meld je aan op onze website! Ambassadeurs krijgen een vergoeding van het Duitsland Instituut en kunnen reiskosten declareren. 


Duitslanddesk
Stichting Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam

Bezoekadres: Oude Hoogstraat 24, 1012 CE Amsterdam
Postadres: Kloveniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam

+31 20 525 5041
duitslanddesk-dia@uva.nl

Facebook Twitter LinkedIn

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen op, kunt u zich op ieder moment uitschrijven.