Julia Weber MA
Medewerker aan het Dhoch3-project

Duitsland Instituut Amsterdam
dia@uva.nl
+31(0)20 525 3690

Julia Weber werkt sinds september 2023 aan het Dhoch3-project, een DAAD-programma dat de opleiding van toekomstige docenten Duits ondersteunt met online studiemodules. Eén van haar taken is het bekend maken van de inhoud van de nieuwe Dhoch3 modules vanwege de komende aanpassing van het curriculum op het gebied van vreemde talen op Nederlandse scholen en het uitwerken van praktijkvoorbeelden in samenwerking met de lerarenopleidingen.

Julia Weber voltooide de lerarenopleiding Duits, Engels en Duits als vreemde en tweede taal in Saarbrücken. Tijdens haar studie werkte zij daar als docente Duits bij het Studienkolleg (taalvoorbereiding voor universitaire opleidingen).

Vervolgens ontving Weber een beurs van het docentenprogramma van de Robert Bosch Stichting en gaf ze Duitse les aan de Technische Universiteit in Xi’an. Ze vervolgde haar verblijf in China met een DAAD-lectoraat in Shanghai, waar ze docente was aan de Duitse faculteit van de Tongji Universiteit en ook stagiaires begeleidde. Binnen dit lectoraat heeft zij in heel China nascholingen aangeboden voor docenten Duits en heeft ze samen met de module-auteurs het Dhoch3-programma in China geïntroduceerd.

Hierna kwam Julia naar Nederland waar zij werkte bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) als docente bij de lerarenopleiding Duits. Twee jaar geleden is ze begonnen aan haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Jena en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze onderzoekt hoe docenten Duits digitale media gebruiken in het taalonderwijs op Nederlandse scholen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger