Sport:

Tennis
Becker, Stich en Graf zoeken opvolgers

Boris Becker, Michael Stich en Steffi Graf hebben het tennis in Duitsland populair gemaakt. De carrières van deze drie sterren zijn inmiddels al enkele jaren over en sindsdien heeft Duitsland geen grote tennissers meer voortgebracht. Tommy Haas en Rainer Schüttler zijn bekende Duitse tennissers van dit moment.

Tennis
© Afb.: flickr.com, James Marvin Phelps
Tommy Haas bereikte in 2009 onder meer de halve finale van Wimbledon. Sinds 2010 komt hij uit voor de Verenigde Staten.

De tenniswereld werd lange tijd gedomineerd door spelers uit Engelstalige landen. Toen Boris Becker in 1985 op 17-jarige leeftijd Wimbledon op zijn naam schreef, was hij niet alleen de jongste Grandslam-winnaar ooit, maar ook de eerste Duitse winnaar van het Londense toernooi. Beckers overwinning maakte tennis in Duitsland na voetbal één van de populairste sporten.

Michael Stich was iets minder succesvol dan Becker, maar haalde toch grote resultaten. De rivaliteit tussen de twee beste spelers van Duitsland werd altijd breed uitgemeten in de pers.

Bij het vrouwentennis was Steffi Graf jarenlang de onbetwiste nummer 1. Tussen 1987 en 1997 won zij maar liefst 22 Grand Slam-toernooien, waaronder 7 keer Wimbledon. De Duitse heeft talloze records achter haar naam staan.

Belangrijke Duitse tennissers van tegenwoordig zijn Tommy Haas en Rainer Schüttler. Haas (1978) doorliep een tennisacademie in Florida. In 2000 haalde hij zilver op de Olympische Spelen in het enkelspel. Haas wist nog nooit een Grand Slam te winnen. Wel haalde hij drie keer de halve finale van de Australian Open. In 2010 kreeg de tennisser het Amerikaanse staatsburgerschap. Sindsdien komt hij voor dat land uit.

Ook Rainer Schütller (1976) wist nog geen Grand Slamtoernooi op zijn naam te schrijven. Wel haalde hij de finale van de Australian Open in 2003 en de halve finale van Wimbledon in 2008. Met landgenoot Nicolas Kiefer won Schüttler zilver op de Olympische Spelen in 2004. 

Andere bekende Duitse tennissers van de laatste jaren zijn Philipp Kohlschreiber, Philipp Petzschner en Andreas Beck.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger