Sport:

Autosport
Duitsland al jaren autogek

Autosport is al sinds jaar en dag één van de populairste sporten in Duitsland. Vooral de Formule 1 mag zich altijd op grote belangstelling verheugen. De successen van Michael Schumacher hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen.

Autosport
© flickr.com, ph-stop
Sebastian Vettel is de grootste Duitse belofte in de Formule 1. De coureur rijdt voor Red Bull Racing.

'Still going strong' zou wel eens het motto van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kunnen zijn. De coureur keerde in 2010 terug in de Formule 1 na een stop van enkele jaren. Schumacher maakte de Formule 1 enorm populair in Duitsland.

Hoewel hij de prestaties van zijn broer niet kon bijbenen, was ook Ralf Schumacher een talentvol Formule 1-coureur. Hij boekte zes Grand Prix-overwinningen. Sinds 2008 rijdt Ralf in de DTM, een hoofdzakelijk Duitse raceklasse voor toerwagens. In dit kampioenschap is Bernd Schneider de succesvolste coureur ooit.

Vettel

Andere bekende Duitse autocoureurs zijn Sebastian Vettel, Nico Rosberg en Nick Heidfeld. Vettel (1987) was na zijn debuut in 2006 de jongste coureur die aan een Grand Prix deelnam ooit. Sinds 2009 is hij actief voor Red Bull Racing. Landgenoot Nico Rosberg (1985) staat eveneens bekend als groot talent, maar won nog geen Grand Prix. Ook Nick Heidfeld, sinds 2000 actief in de Formule 1, lukte dat nog niet.

Duitsland heeft twee beroemde circuits: de Hockenheimring en de Nürburgring. Beide circuits werden begin twintigste eeuw gebouwd en zijn in de loop der tijd sterk ingekort. Sinds 2007 wisselen de Hockenheim- en Nürburgring elkaar af als circuit van de Grote Prijs van Duitsland.

Niet alleen in de Formule 1 is Duitsland succesvol. Het team van Audi heeft de laatste jaren meerdere keren de 24 uur van Le Mans gewonnen. Andere bekende Duitse raceautoproducenten die al jaren in de top van diverse raceklassen meedraaien zijn Mercedes, BMW en Porsche.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger