Sport:

Michael Schumacher
Succesvolste coureur ooit grote held in Duitsland

Michael Schumacher (1969) boekte grote successen bij Ferrari. Zijn prestaties in de Formule 1 zijn ongeëvenaard en maakten de sport in Duitsland enorm populair.

Michael Schumacher
© Afb.: flickr.com, ph-stop
Michael Schumacher werd zeven keer wereldkampioen in de Formule 1.

‘s Werelds succesvolste autocoureur ooit debuteerde in 1991 in de Formule 1 voor het team van Jordan. Een jaar later werd hij ingelijfd door Benetton, waar hij collega en latere vriend Jos Verstappen leerde kennen. Voor Benetton won Schumacher in 1994 en 1995 het Formule 1 kampioenschap.

In 1996 vertrok Schumacher naar Italië, naar het team van Ferrari. Met deze wereldberoemde renstal werd de Duitser van 2000 tot 2004 wereldkampioen in de Formule 1. Zijn prestaties maakten de autosport in Duitsland immens populair en plaveiden de weg voor andere coureurs zoals broertje Ralf, Heinz-Harald Frentzen en Nick Heidfeld.

Vertrek en rentree

In 2005 kwam een einde aan Ferrari’s heerschappij. Ook in 2006 wist Schumacher geen wereldkampioen te worden. Na de Grand Prix van Italië, in september dat jaar, werd bekend dat Schumacher aan zijn laatste seizoen in de Formule 1 bezig was.

In juli 2009 leek Schumacher tijdelijk terug te keren bij Ferrari. Hij zou het seizoen afmaken voor Felipe Massa, die zwaargewond was geraakt op het circuit van Hongarije. Een oude nekblessure, opgelopen tijdens een motorongeluk, hield Schumachers rentree tegen.

Schumachers daadwerkelijke terugkeer liet echter niet lang op zich wachten. Eind december 2009 maakte de 91-voudig racewinnaar bekend voor Mercedes te gaan rijden. Hij tekende een contract voor drie jaar.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger