Sport:

Wintersporten
Van alpineskiën tot biatlon

In het zuiden van Duitsland beginnen de Alpen. Sporten als skiën en langlaufen zijn dan ook enorm populair bij de Duitsers. In Nederland zijn vooral de Duitse schaatssters bekend.

Wintersporten
© Afb.: dpa
Magdalena Neuner was met twee gouden en een zilveren medaille een van Duitslands succesvolste wintersporters op de Olympische Spelen van Vancouver in 2010.

Rodelen, bobsleeën en biatlon zijn ook populair in Duitsland. Michael Uhrmann (schansspringer), Felix Loch (rodelaar) en André Lange (bobsleeër) zijn bekende namen in de sporten.

Het schansspringen, met als hoogtepunt het Vierschansentoernooi, wordt goed bekeken op televisie. Onder meer  Sven Hannawald  en teamgenoot Martin Schmitt waren rond de eeuwwisseling zeer succesvol in deze sport. Hannawald is de enige die ooit alle vier de wedstrijden in het Vierschansentoernooi heeft gewonnen. Hij stopte in 2004/2005. Viervoudig wereldkampioen Schmitt doet nog steeds mee aan de wereldbekerwedstrijden.

De nieuwste ster van de Duitse wintersporters is Magdalena Neuner (1987). De Zuid-Duitse biatlete (biatlon is een combinatie van langlaufen en schieten)werd zowel in 2007 en 2008 drie keer wereldkampioen en won twee gouden medailles op de Olympische Spelen van 2010 in Canada.

Met het afscheid van Anni Friesinger, Gunda Niemann en Daniela Anschütz en de schorsing van Claudia Pechstein is Duitsland haar vier succesvolste schaatssters van de laatste decennia kwijt. De goedlachse Friesinger werd in Nederland enorm populair, maar moet sportief gezien haar meerdere erkennen in Niemann en Pechstein. Sprintster Jenny Wolf en langebaanschaatsster Stephanie Beckert vertegenwoordigen de nieuwe generatie Duitse schaatssters.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger