Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Ton Nijhuis over de Duitse politieke crisis

In onze nieuwe aflevering van 'Duitsland in dialoog' spreekt DIA-directeur Ton Nijhuis over de strijd tussen Bondskanselier Angela Merkel (CDU) en haar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU). Wat zijn de gevolgen van de politieke crisis voor Merkel, de Duitse politiek en Duitslands positie in Europa? 


Het waren drie spannende weken van ongekend harde twisten over het migratiebeleid in Duitsland. De strijd tussen Merkel en Seehofer leidde bijna tot de val van de Duitse regering, maar deze week wisten ze toch een - nog wankel - compromis te bereiken. In ons studiogesprek 'Duitsland in dialoog': De Duitse politieke crisis duidt Ton Nijhuis deze ontwikkelingen en de gevolgen. Duitslandweb-redacteur Marja Verburg leidt het gesprek.   
 
 

In de actualiteitenreeks 'Duitsland in dialoog' geven experts uit wetenschap, bedrijfsleven en journalistiek verdieping bij onderwerpen uit het nieuws. 

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__