Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Het nieuwe jaar in met Thea Dorn, een DIA-Akademie en boekentips

Het einde van het jaar nadert snel en graag blikken wij in deze nieuwsbrief alvast vooruit naar het begin van 2019. Zo trappen wij het nieuwe jaar af met een boekpresentatie, een Amsterdam German Studies Lecture en een DIA-Akademie. Meer hierover in deze nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.


Deutsches Kino met Q&A

Op 13 en 18 december is de film 'Reise nach Jerusalem' te zien in onze reeks Deutsches Kino. Regisseuse Lucia Chiarla en producent Giulio Baraldi zijn op 18 december bij de vertoning aanwezig voor een Q&A met filmwetenschapper Judith Keilbach. 


Boekpresentatie: 'Die Kriegsverbrecherlobby'

In zijn studie 'Die Kriegsverbrecherlobby' laat historicus en journalist Felix Bohr zien hoe Duitse kerken, veteranenverenigingen en diplomaten hulp boden aan gevangen Nazi-oorlogsmisdadigers. Op 15 januari gaat de auteur in gesprek met historicus Hanco Jürgens (DIA).


DIA-Akademie Meet-up

Op donderdag 17 januari organiseert de Onderwijsafdeling een netwerkbijeenkomst voor beginnende docenten. De meet-up biedt docenten de gelegenheid leservaringen uit te wisselen en meer te weten te komen over vakinhoudelijke en vakdidactische onderwerpen.


Amsterdam German Studies Lecture: Thea Dorn

De Duitse schrijfster Thea Dorn spreekt op donderdag 24 januari over de opkomst van rechts-populistische partijen en een manier om hier een andere wending aan te geven. Op vrijdag 25 januari is zij ook één van de sprekers bij het Graduiertenkolleg over Deutschlandbilder.


DIA leest: De bosbeleving van Peter Wohlleben

Duitsers hebben een bijzondere band met het bos. Boswachter Peter Wohlleben draagt met zijn populaire boeken al jaren bij aan die bosbeleving. DIA-medewerker Thomas de Vries las ‘Der Wald. Eine Entdeckungsreise’.


Het DIA is tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. Vanaf 2 januari zijn we er graag weer voor u. 
Wij wensen u fijne kerstdagen und einen guten Rutsch.

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__