Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Een muzikale Dag van de Duitse taal

Op 26 maart vieren wij de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk voorjaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Lees meer hierover en onze andere activiteiten voor de komende maand in deze nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Twitter.


Boekpresentatie I The Bystander in Holocaust history

Ooit verdeelde Raul Hilberg de geschiedenis van de Holocaust over drie grote categorieën: daders, slachtoffers en omstanders. Over de laatste groep verschijnt nu het boek “Probing the Limits of Categorization. The Bystander in Holocaust History” dat op 14 maart wordt gepresenteerd. 


Graduiertenkolleg I Bystander studies?

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek "Probing the Limits of Categorization" vindt op 15 maart een Graduiertenkolleg plaats over de rol van de 'omstander' in de geschiedenis van de Holocaust.


Deutsches Kino I Arthur & Claire

De Oostenrijkse Arthur en de Nederlandse Claire ontmoeten elkaar in Amsterdam. Ze verschillen in elk opzicht van elkaar, maar delen wel dezelfde wens: ze willen niet meer verder leven. Op 21 en 26 maart te zien in de reeks Deutsches Kino.


Dag van de Duitse taal

Op 26 maart vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Het thema van dit jaar is "Duitstalige muziek". Op de dag zelf kunnen schoolklassen meedoen aan een interactieve webquiz over Duitstalige muziek. 


Onderwijs I CE Geschiedenis

Vanaf 2021/2022 behandelen de havo en vwo eindexamens het onderwerp "Duitsland en Europa: 1918-1991". Het DIA organiseert daarom een nascholingsdag en een studiereis naar Bonn voor docenten geschiedenis. Daarnaast vindt u op onze website een tijdlijn over Duitsland in Europa, ter voorbereiding op het SE of CE.

Wist u dat het Duitsland Instituut ook nog andere interessante nieuwsbrieven verstuurt? Een onderwijsnieuwsbrief voor docenten, een nieuwsbrief over studeren en onderzoek doen in Duitsland en de Duitslandweb-nieuwsbrief met journalistieke artikelen over Duitsland. U kunt via de aanmeldpagina de gewenste nieuwsbrieven selecteren.

Het Duitsland Instituut respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__