Dag van de Duitse taal 2019

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 26 maart 2019
Locatie: Landelijk
Informatie: Meer informatie via machmit.nl
Dag van de Duitse taal 2019 © Actiegroep Duits

Op dinsdag 26 maart vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk voorjaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is "Duitstalige muziek".

Van Herbert Grönemeyer tot Casper en van Nena tot Revolverheld: met het motto "Duitstalige muziek" wordt duidelijk dat de Duitse taal niet alleen nuttig is, maar ook mooi en poëtisch. Op de website van de Actiegroep Duits, machmit.nl, kunnen scholen inspiratie voor 'muzikale' activiteiten opdoen, hun eigen initiatief aanmelden en konden tot 17 februari een Mach-mit-pakket met leuke gadgets, lesmateriaal en versieringen bestellen.

Op de dag zelf kunnen schoolklassen bovendien meedoen aan een interactieve webquiz over Duitstalige muziek. De 'beste' klas van Nederland wordt via Facebook bekend gemaakt en wint een Duits etentje, gesponsord door Noordhoff Uitgevers. De quiz is op 26 maart te vinden op machmit.nl/quiz.

Het Duitsland Instituut Amsterdam is op de Dag van de Duitse taal met een muzikaal programma te gast op de basisschool van scholengroep Plateau in Assen. In interactieve gastlessen leren de scholieren meer over Duitstalige muziek en gaan ze zingend en dansend aan de slag met een Duitse musical. Daarnaast zal Hip Hop-groep Eklips van het CSG Beilen optreden, de winnaars van de landelijke Duitse Hip Hop-battle 2018. Ook de Groningse rapper Colin Mooijman is te gast om te vertellen over zijn band met Duitsland en de Duitse rapmuziek. Speciaal voor de Dag van de Duitse taal zal hij eigen nummers deels in het Duits vertolken.   

Acties van partners

 

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen vijf partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en Nuffic.

Meer informatie op de website machmit.nl 

Hashtags: #DagvandeDuitsetaal en #Duitsemuziek

 

Playlist:


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger