Agenda

Een overzicht van activiteiten in Nederland die een link hebben met Duitsland. U vindt hierin niet alleen de activiteiten van het DIA maar ook van onze partners en andere organisaties. 

In verband met het coronavirus organiseert het DIA voorlopig geen grote publieksactiviteiten.

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam: dinsdag 2 maart 2021

Sprachstammtisch | Spielespezial

Sprachstammtisch | Spielespezial

Leer je Duits? Doe dan mee aan de Spielespezial van de Sprachstammtisch. Zo kun je je talenkennis verbeteren, andere studenten leren kennen en weer een ouderwetse spelletjesavond beleven! Door het coronavirus ontmoeten we elkaar online via ZOOM. Dat betekent dat iedereen, onafhankelijk van de woonplaats, kan deelnemen!

Lees meer
donderdag 11 maart 2021

Boekpresentatie en gesprek | De Keizer, de Hohenzollern en het "Derde Rijk''

Boekpresentatie en gesprek | De Keizer, de Hohenzollern en het "Derde Rijk''

Sinds jaar en dag krijgt Museum Huis Doorn vragen hoe de keizerlijke familie tegenover het nationaalsocialisme stond. In 2020 verscheen een boek over dit thema, samengesteld door o.a. Jacco Pekelder en Joep Schenk. Ging het hen alleen om de terugkeer op de troon of bestonden er ook ideologische overeenkomsten?

Lees meer
maandag 15 maart 2021 t/m woensdag 17 maart 2021

Online-"Lesereise"

Online-"Lesereise"

Max Czollek gaat op een online-'Lesereise' door Nederland met zijn boeken Desintegriert euch! en Gegenwartsbewältigung. Bezoek de website van het Goethe-Institut voor meer informatie over de boeken, schrijver, data en aanmeldmogelijkheden. 

Lees meer
maandag 15 maart 2021

Online leesclub | Meet the author #7

Online leesclub | Meet the author #7

In de digitale leesclub van het Goethe-Institut komen gelijkgestemden uit verschillende Noord-Europese landen bijeen om samen Duitstalige literatuur te lezen en hun leeservaringen en perspectieven te delen. Te gast tijdens de zevende editie is schrijfster Olivia Wenzel met haar boek1.000 Serpentinen Angst. 

Lees meer
Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam: dinsdag 23 maart 2021

Amsterdam German Studies Lecture | New visions of German history

Amsterdam German Studies Lecture | New visions of German history

Frank Biess pleit voor nieuwe perspectieven op de geschiedenis van de Bondsrepubliek Duitsland. Vaak wordt de Duitse naoorlogse geschiedenis afgeschilderd als een succesverhaal van een land dat na een lange weg uiteindelijk werd opgenomen in het Westers bondgenootschap. In deze lezing zal hij ingaan op de noodzaak van een nieuwe synthese voor de Duitse naoorlogse geschiedenis. 

Lees meer
vrijdag 11 december 2020 t/m zondag 16 mei 2021

Tentoonstelling | Een graf in de wolken

Tentoonstelling | Een graf in de wolken

In mei 1945 schreef de Roemeense dichter Paul Celan (1920-1970) het gedicht Todesfuge, over de verschrikkingen van de Holocaust en concentratiekampen. Het gedicht wordt gezien als dé poëtische ‘vertaling’ van de Holocaust. Todesfuge staat centraal in een tentoonstelling die vanaf 11 december in het Joods Historisch Museum te zien is. In 2020 is het precies 100 jaar na Celans geboorte en 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz.

Lees meer
zaterdag 21 november 2020 t/m zondag 18 april 2021

Tentoonstelling | Ulay was here

Tentoonstelling | Ulay was here

Het Stedelijk Museum presenteert met ULAY WAS HERE het grootste overzicht ooit van het werk van Frank Uwe Laysiepen, bekend als Ulay (1943–2020). Ulay was een van de grondleggers performance en body art en pionier in de Polaroid fotografie. 

Lees meer
Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam: vrijdag 2 juli 2021 t/m zondag 4 juli 2021

Reis | Jazz Night Express

Reis | Jazz Night Express

Van 2 tot 4 juli 2021 rijdt de Jazz Night Express, een als jazzpodium omgetoverde nachttrein, van Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn en terug. Met livemuziek, DJ's, theater en themarondleidingen door de Duitse hoofdstad, verzorgd door het Duitsland Instituut Amsterdam. 

Lees meer
vrijdag 2 oktober 2020 t/m zondag 21 maart 2021

Tentoonstelling | De keizer en het Derde Rijk

Tentoonstelling | De keizer en het Derde Rijk

Tegen de achtergrond van de twee wereldoorlogen die de 20ste eeuw hebben getekend vertelt deze tentoonstelling het verhaal van de voormalige keizerlijke familie van Duitsland en hun contacten met de ‘nieuwe’ nationaalsocialistische machthebbers. Deze tentoonstelling is nu te zien in Museum Huis Doorn tot 21 maart 2021.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger