De Duits-Nederlandse Sven Ratzke is niet alleen zanger, maar ook entertainer en theaterman. Samen met het barokorkest Holland Baroque reist Ratzke door Nederland met de verrassende theatershow Love is Crazy. Musici en performer Ratzke kijken met een licht recalcitrante blik naar alles rond kerst, zonder dat de liefde voor kerst er minder om wordt.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Amsterdam German Studies Lecture | Thomas Mergel

Op 8 december spreekt historicus Thomas Mergel in Amsterdam over de Weimarrepubliek. Lange tijd is onderzoek naar de Weimarrepubliek impliciet uitgegaan van een vergelijking met de West-Europese (liberale) democratie. Recenter onderzoek benadrukt dat de Weimarrepubliek ook en zelfs vooral in de context van Midden- en Oost-Europese democratieën begrepen moet worden. Mergel pleit in zijn lezing voor een veel breder, transnationaal perspectief op de Weimarrepubliek.


Mehr

Tentoonstelling | Neo Rauch - Die Mitte

Tot en met 8 januari staan in Museum de Fundatie Zwolle de schijnwerpers op het werk van de wereldberoemde Duitse kunstenaar Neo Rauch. Door hem verwierf Leipzig een internationale reputatie als stad van de schilders. Die Mitte is een overzicht van Rauchs meest recente schilderijen, in combinatie met een bijzondere serie uit zijn vroege werk – de tondi die hij in 1993 en 1994 maakte.


Mehr

Dansavond | Duitse avond

Op zaterdag 10 december presenteert Buurtboerderij 'Ons Genoegen' de enige echte Deutscher Abend van Amsterdam. Op deze avond kan er gedanst worden op Duitstalige nummers. Voorafgaand aan het dansfeest is er de mogelijkheid tot een diner (van 17:30 tot 19:00) met een speciaal voor deze avond samengesteld menu.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Lezing | Infrastructural Distortion and Possession

Het internet wordt steeds vaker onderdeel van geopolitieke conflicten. Politiek is echter altijd al onderdeel geweest van communicatie-infrastructuren. Je zou zelfs kunnen stellen dat de infrastructuur van het internet al decennialang een terrein is waar de wereldmacht opnieuw wordt geconfigureerd. In de vierde editie van de reeks The New Geopolitics of Technology laten Elinor Carmi, Fenwick McKelvey en Seda Guerses hun licht schijnen op dit actueel vraagstuk. Moderatie: Niels ten Oever.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Deutsches Kino | Freies Land (Delft)

Twee rechercheurs onderzoeken de verdwijning van twee zussen in de Oost-Duitse provincie. Deze thriller is een remake van de Spaanse film La isla mínima en speelt met de spanningen tussen Oost en West in het recent verenigde Duitsland. Met Trystan Pütter, Nurit Hirschfeld, Felix Kramer en Nora von Waldstätten.


Mehr

De legendarische Duitse zanger met zijn herkenbare imago (zonnebril) en dito stemgeluid (bariton) komt op maandag 19 december naar Utrecht! Heino scoorde in de jaren zeventig vele feesthits, waaronder Blau Blüht en Die Schwarze Barbara. Ook al is Heino inmiddels 84, aan stoppen denkt hij niet. Verwacht met zijn 'Weihnachtfest Tour' een kerstspecial vol toeters en bellen. Alles, was ich zu Weihnachten will, ist Heino.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Deutsches Kino | Freies Land (Amsterdam)

Twee rechercheurs onderzoeken de verdwijning van twee zussen in de Oost-Duitse provincie. Deze thriller is een remake van de Spaanse film La isla mínima en speelt met de spanningen tussen Oost en West in het recent verenigde Duitsland. Met Trystan Pütter, Nurit Hirschfeld, Felix Kramer en Nora von Waldstätten.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Graduiertenkolleg | Adel und Konservatismus in der Weimarer Republik

Tijdens het Graduiertenkolleg van 12 januari gaan we in gesprek over conservatieve kringen ten tijde van de Weimarrepubliek. Hoe belangrijk waren deze conservatieven en hun politieke vertegenwoordigers, wat waren hun motieven, hoe organiseerden ze zich en hoe bepalend was hun rol bij de nazi-machtsovername in 1933?


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Amsterdam German Studies Lecture | Stephan Malinowski

In Duitsland bestaat een fel debat over de banden tussen de oude koninklijke familie Hohenzollern en de nazi's, nadat de Hohenzollern restitutie van de staat eisten voor de Sovjet-onteigeningen van hun eigendommen na 1945. Om goedkeuring te krijgen voor hun claim, moet de familie Hohenzollern bewijzen dat hun voorouders de nazi's niet substantieel steunden bij hun machtsovername. In de daarop volgende juridische procedures en publieke discussie over deze kwestie zijn historici veelgevraagde experts en belangrijke getuigen geworden, waaronder Stephan Malinowski. 


Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern