Tussen 2 juli en 28 augustus is de eerste solo-expositie van de Peruaanse kunstenaar Andrea Canepa te zien in atelier De Appel in Amsterdam. De expositie toont Canepa's onderzoek naar de organisatie van de fysieke en sociale structuren die ons dagelijkse leven vormgeven. Canepa woont en werkt in Berlijn.


Mehr

In het boek Der Mauersegler vertelt de Duitse schrijfster Jasmin Schreiber het verhaal van een man die ten onder dreigt te gaan aan zijn schuldgevoel. En van twee vrouwen, die weinig vragen stellen - zoals alle mensen die hun eigen geheimen hebben. Op 25 juli presenteert de auteur haar boek in Bibliotheek Margraten. 


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Deutsches Kino | Die Geträumten (Amsterdam)

Een hartstochtelijke briefwisseling tussen de grote dichters Ingeborg Bachmann en Paul Celan, voorgedragen door twee jonge acteurs. De intensieve emoties die uit de brieven spreken - van liefde en passie tot verlatingsangst en vervreemding – laten ook de vertolkers niet los. De grenzen tussen enscenering en echte gevoelens vervagen. Met een inleiding door Trixie Hölsgens (DIA).


Mehr

Expositie | Verdwenen in de nacht

In Natzweiler, het enige Duitse concentratiekamp op Franse bodem, zitten vele honderden politieke gevangenen uit Nederland en andere Europese landen opgesloten. Vrienden en verwanten weten niet waar zij zijn en of zij eigenlijk nog wel in leven zijn. In deze tentoonstelling van 033fotostad in Amersfoort schetsen foto’s en verhalen een beeld van dit in Nederland vrijwel onbekende kamp. De expositie roept vragen op over de betekenis van herinneren, over mensenrechten, vrijheid.


Mehr

Wandeling | Amsterdam: een literaire wandeling

Amsterdam is onbetwistbaar dé literaire hoofdstad van Nederland. Deze wandeling (ca. 3 uur) voert u langs plekken die belangrijk zijn voor de Nederlandse en ook de internationale literatuur. U bezoekt de plekken van de grote romans, locaties waar literatuurgeschiedenis werd geschreven, belangrijke uitgevers, bijzondere boekwinkels en populaire schrijverscafés, alles van dichtbij. Op vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus om 12.30 vanaf Amsterdam Centraal.


Mehr

Ben je avontuurlijk en spontaan en vind je het leuk om iets nieuws uit te proberen? Werk je graag met andere mensen aan een spectaculaire voorstelling? Doe mee aan het sociaal-cultureel participatieproject Cultuurwateren, een uitwisseling tussen twee met water verbonden steden: Rostock (stadsdeel Toitenwinkel/Dierkow) in Duitsland en Amsterdam (stadsdeel Nieuw-West). De voorstelling wordt gespeeld tijdens het West Beach festival op 16 september 2022.


Mehr

Lezing | Antje Rávik Strubel over Blaue Frau

Adina is de laatste tiener in haar dorp in Tsjechie. Een taalcursus in Berlijn zet een reeks omzwervingen in gang, die haar naar de Uckermark en Helsinki brengt. In Blaue Frau schrijft Antje Rávik Strubel over Adina's streven naar persoonlijke integriteit en werpt ze een blik op de machtsverhoudingen tussen Oost- en West-Europa. De roman werd onderscheiden met de Deutsche Buchpreis 2021. In september is Antje Rávik Strubel op boektournee in Nederland en bezoekt zij Leiden, Zwolle, Leeuwarden, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. 


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Project | On Friendship / (Collateral Damage) IV How to Explain Hare Hunting to a Dead German Artist

In het project On Friendship / (Collateral Damage) IV- How to Explain Hare Hunting to a Dead German Artist [The usefulness of continuous measurement of the distance between Nostalgia and Melancholia] staat Joseph Beuys centraal en neemt Joseph Sassoon Semah ons mee in zijn kritische analyse van Beuys.


Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern