Dienstag 7 Juli 2020 t/m Freitag 17 Juli 2020

Online cursus over Theodor W. Adorno

Online cursus over Theodor W. Adorno

HOVO Utrecht organiseert deze zomer een inspirerende en interessante zomeracademie. Zo start op 7 juli de cursus 'Theodor W. Adorno' een Duitse socioloog & filosoof. De cursus wordt gegeven door DIA-collega Trixie Hölsgens en bestaat uit 4 bijeenkomsten, op 7, 10, 14 en 17 juli. De college's zijn live vanuit uw woning te volgen.

Mehr
Montag 13 Juli 2020

Kino Club Goethe | Good Bye, Lenin! (Den Haag)

Kino Club Goethe | Good Bye, Lenin! (Den Haag)

Kort voor de val van de muur geraakt de moeder van de 21-jarige Alex in een coma. Wanneer zij weer ontwaakt, is de wereld zoals ze die kende totaal veranderd. Vanwege de zwakke gesteldheid van zijn moeder moet Alex haar in de waan laten dat de DDR nog altijd bestaat. Maar in een snel bewegende kapitalistische samenleving blijkt dit lastiger dan hij zich had voorgesteld.

Mehr
Montag 20 Juli 2020

Kino Klub Goethe | Der Turm (Den Haag)

Kino Klub Goethe | Der Turm (Den Haag)

De film „Der Turm“ volgt het leven van de familie Hoffmann, gedurende de laatste jaren van de DDR. Vader Richard Hoffmann is een succesvol chirurg, die tot chef van de kliniek benoemd hoopt te worden. Zoon Christian moet in de voetsporten van zijn vader treden, maar deze torenhoge verwachtingen kan hij maar moeilijk waarmaken.

Mehr
Mittwoch 22 Juli 2020 t/m Mittwoch 9 September 2020

Festival | Literaire Zomer 2020

Festival | Literaire Zomer 2020

Dit jaar vindt de 21e editie van de Literaire Zomer plaats. Dertien Nederlandse en Duitse steden in de regio Nederrijn staan deze zomer in het teken van literatuur. Geïnteresseerden worden uitgenodigd voor verschillende literaire evenementen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Samstag 25 Juli 2020 t/m Sonntag 26 Juli 2020

Studentenconferentie | Gemeinschaft 2020

Studentenconferentie  | Gemeinschaft 2020

Ben je student en heb je belangstelling voor Duitsland of de Duitse taal? Doe dan mee met de internationale online conferentie 'Gemeinschaft2020' van de Deutsche Akademische Austauschdienst. De Call for Papers deadline is 3 juli 2020.

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Samstag 1 August 2020

Deadline DIA-Stipendium

Deadline DIA-Stipendium

Ga jij volgend semester naar Duitsland voor studie of onderzoek? Doe tot 1 augustus een aanvraag voor het DIA-Stipendium van 1.900-2.300 euro.

 

Mehr
Sonntag 2 August 2020

Film | Mädchen in Uniform (met inleiding)

Film | Mädchen in Uniform (met inleiding)

Op een school voor dochters van Duitse officieren die strijden in de Eerste Wereldoorlog ontstaat een romance tussen een leerlinge (Hertha Thiele) en een lerares (Dorothea Wieck). Druk van buitenaf brengt hun relatie in gevaar. Deze film wordt door het Joods Historisch Museum vertoond, i.s.m. Goethe-Institut Niederlande.

Mehr
Donnerstag 13 August 2020 t/m Samstag 15 August 2020

Film | Fassbinder's Berlin Alexanderplatz

Film | Fassbinder's Berlin Alexanderplatz

Franz Biberkopf (Günter Lamprecht) is een man die als een lijdzaam groot schaap verloren loopt in het menselijke slachthuis van het Duitsland tussen de twee wereldoorlogen. Pas ontslagen uit de gevangenis, zweert hij zijn leven te beteren maar de sociale ellende en zijn seksuele lusten blijven hem parten spelen. Deze filmreeks wordt door het Goethe-Institut Niederlande vertoond, i.s.m. het Ketelhuis Amsterdam. 

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Montag 14 September 2020

Dag van de Duitse taal 2020

Dag van de Duitse taal 2020

Op maandag 14 september 2020 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'moderne Duitstalige literatuur'. (N.B. De Dag van de Duitse taal 2020 stond oorspronkelijk gepland op woensdag 25 maart. Vanwege het coronavirus is de dag verplaatst naar maandag 14 september.)

Mehr
Freitag 13 März 2020 t/m Sonntag 23 August 2020

Tentoonstelling | Charlotte Salomon in close-up

Tentoonstelling | Charlotte Salomon in close-up

Leven? Of theater? is het indrukwekkende werk van de Duits-Joodse kunstenaar Charlotte Salomon, die in honderden gouaches haar levensverhaal vertelt. Over haar kunststudie in Berlijn, over de vlucht voor het nationaalsocialisme naar Zuid-Frankrijk & haar deportatie naar Auschwitz. Via associatieve combinaties van filmbeelden uit die tijd, en een selectie van gouaches uit het kunstwerk, worden bezoekers uitgenodigd mee te kijken naar de invloed die film uit het vooroorlogse Berlijn heeft gehad op Salomons unieke kunstwerk.

Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern