Dienstag 7 Juli 2020 t/m Freitag 17 Juli 2020

Online cursus over Theodor W. Adorno

Online cursus over Theodor W. Adorno

HOVO Utrecht organiseert deze zomer een inspirerende en interessante zomeracademie. Zo start op 7 juli de cursus 'Theodor W. Adorno' een Duitse socioloog & filosoof. De cursus wordt gegeven door DIA-collega Trixie Hölsgens en bestaat uit 4 bijeenkomsten, op 7, 10, 14 en 17 juli. De college's zijn live vanuit uw woning te volgen.

Mehr
Dienstag 7 Juli 2020

Literaturcafé unterwegs | Kurt Tucholsky 'Schloß Gripsholm'

Literaturcafé unterwegs | Kurt Tucholsky 'Schloß Gripsholm'

Op 7 juli vindt een nieuwe editie van het literatuurcafé van het Literaturhaus Deutsche Bibliothek Den Haag plaats, ditmaal op het strand van Scheveningen. Centraal staat het uit 1931 stammende romantische werk Schloß Gripsholm van Kurt Tucholsky. Het verhaal gaat over een stel en hun belevenissen tijdens een zomervakantie in een slot in Zweden. 

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Samstag 25 Juli 2020 t/m Sonntag 26 Juli 2020

Studentenconferentie | Gemeinschaft 2020

Studentenconferentie  | Gemeinschaft 2020

Ben je student en heb je belangstelling voor Duitsland of de Duitse taal? Doe dan mee met de internationale online conferentie 'Gemeinschaft2020' van de Deutsche Akademische Austauschdienst. De Call for Papers deadline is 3 juli 2020.

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Samstag 1 August 2020

Deadline DIA-Stipendium

Deadline DIA-Stipendium

Ga jij volgend semester naar Duitsland voor studie of onderzoek? Doe tot 1 augustus een aanvraag voor het DIA-Stipendium van 1.900-2.300 euro.

 

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Montag 14 September 2020

Dag van de Duitse taal 2020

Dag van de Duitse taal 2020

Op maandag 14 september 2020 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'moderne Duitstalige literatuur'. (N.B. De Dag van de Duitse taal 2020 stond oorspronkelijk gepland op woensdag 25 maart. Vanwege het coronavirus is de dag verplaatst naar maandag 14 september.)

Mehr
Freitag 13 März 2020 t/m Sonntag 23 August 2020

Tentoonstelling | Charlotte Salomon in close-up

Tentoonstelling | Charlotte Salomon in close-up

Leven? Of theater? is het indrukwekkende werk van de Duits-Joodse kunstenaar Charlotte Salomon, die in honderden gouaches haar levensverhaal vertelt. Over haar kunststudie in Berlijn, over de vlucht voor het nationaalsocialisme naar Zuid-Frankrijk & haar deportatie naar Auschwitz. Via associatieve combinaties van filmbeelden uit die tijd, en een selectie van gouaches uit het kunstwerk, worden bezoekers uitgenodigd mee te kijken naar de invloed die film uit het vooroorlogse Berlijn heeft gehad op Salomons unieke kunstwerk.

Mehr
Freitag 6 März 2020 t/m Sonntag 18 Oktober 2020

Tentoonstelling | Bruno Taut (digitaal mogelijk)

Tentoonstelling | Bruno Taut (digitaal mogelijk)

Het Amsterdamse School Museum Het Schip presenteert Bruno Taut: De fantasie voorbij. In de tentoonstelling en een uitgebreid themaprogramma maakt de bezoeker kennis met de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke architect, stedenbouwkundige en totaalkunstenaar die woonde en werkte in Duitsland, Japan en Turkije en een bijzondere band had met Nederland. Vier wijken die hij ontwierp zijn nu UNESCO Werelderfgoed.

Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam: Freitag 2 Juli 2021 t/m Sonntag 4 Juli 2021

Reis | Jazz Night Express

Reis | Jazz Night Express

Van 2 tot 4 juli 2021 rijdt de Jazz Night Express, een als jazzpodium omgetoverde nachttrein, van Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn en terug. Met livemuziek, DJ's, theater en themarondleidingen door de Duitse hoofdstad, verzorgd door het Duitsland Instituut Amsterdam. 

Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern