Agenda

Een overzicht van activiteiten in Nederland die een link hebben met Duitsland. U vindt hierin niet alleen de activiteiten van het DIA maar ook van onze partners en andere organisaties. 

In verband met het coronavirus organiseert het DIA voorlopig geen grote publieksactiviteiten.

woensdag 14 juli 2021

Open Air filmvoorstelling | Der Stand der Dinge

Open Air filmvoorstelling | Der Stand der Dinge

Een filmploeg rond de Duitse regisseur Friedrich Munro (Patrick Bauchau) draait in een verlaten en half verwoest hotel in Portugal met Amerikaans geld een remake van een low-budget sciencefiction-thriller. Maar als er bij de financiering iets mis is, komt Munro in een gevaarlijke situatie terecht. De inleiding wordt gedaan door filmkenner Jeffrey Babcock.

 

 

Lees meer
woensdag 28 april 2021 t/m vrijdag 31 december 2021

Online tentoonstelling | Inktspot

Online tentoonstelling | Inktspot

Das Haus der Niederlande in Münster organiseert een digitale tentoonstelling die zowel inhoudelijk als qua stijl het brede scala van de Nederlandse karikatuurscène laat zien. Uit meer dan 100 tekeningen van verschillende Nederlandse kunstenaars anno 2020 heeft Stichting Pers en Prent een winnaar gekozen en deze bekroond met de Inktspotprijs.

 

 

 

Lees meer
woensdag 3 maart 2021 t/m zondag 19 september 2021

Tentoonstelling | Duitse kunstenaar Dennis Rudolph - The 5 Minute Apocalypse

Tentoonstelling | Duitse kunstenaar Dennis Rudolph - The 5 Minute Apocalypse

De Oude Kerk realiseerde zich door het sluiten van de deuren door COVID-19 dat de buitenkant van de kerk de enige plek is waar mensen nog iets "nieuws" en iets "ouds" kunnen zien. Zij vroegen de Berlijnse kunstenaar Dennis Rudolph een kunstwerk voor de buitenzijde te maken – The 5 Minute Apocalypse. Het schilderij op de toren komt via je telefoon of tablet tot leven.

Lees meer
vrijdag 6 maart 2020 t/m dinsdag 31 augustus 2021

Tentoonstelling | Bruno Taut: De fantasie voorbij

Tentoonstelling | Bruno Taut: De fantasie voorbij

Het Amsterdamse School Museum Het Schip presenteert Bruno Taut: De fantasie voorbij. In de tentoonstelling en een uitgebreid themaprogramma maakt de bezoeker kennis met de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke architect, stedenbouwkundige en totaalkunstenaar die woonde en werkte in Duitsland, Japan en Turkije en een bijzondere band had met Nederland. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger