Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Duits-Nederlandse klimaatavond / Cultuurdialoog met Hetty Berg & Sasha Waltz

Twee bijzondere Nederlands-Duitse ontmoetingen staan in april op ons programma. Meer hierover in deze nieuwsbrief. Wij kijken ernaar uit om u tijdens (een van) deze bijeenkomsten te mogen begroeten. Volg ons ook op Facebook, TwitterInstagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven.


Sturm & Drang: The Climate Crisis

op 20 april in LUX (Nijmegen)

Wat moeten we doen om de klimaatcrisis nu écht aan te pakken? Hierover spreekt Mario Daniels (DIA) met de activisten Linda Kastrup (Fridays for Future Germany) en Benito Walker (Youth for Climate NL / Bureau Burgerberaad). Ook hebben zij het over opmerkelijke verschillen in beide landen. 

Zo is de Fridays for Future-beweging in Duitsland veel groter dan in Nederland – en een beduidende speler in het publieke debat. Tevens maakt de partij Die Grünen deel uit van de Duitse coalitie. Toch krijgt de regering momenteel veel kritiek op haar klimaatbeleid. De sprekers belichten mogelijkheden om alsnog het tij te keren. Welke vormen van actie en protest hebben daadwerkelijk impact? Hoe kan een burgerberaad voor klimaat oplossingen bieden? En op welke gebieden kunnen Nederland en Duitsland sterker samenwerken? Voor de muzikale begeleiding van de avond zorgt de bekroonde Duitse singer-songwriter Gisbert zu Knyphausen. Kunt u er niet op locatie bij zijn? Volg dan de livestream op onze Youtube-kanaal. Meer lezen en tickets


Nederlands-Duitse cultuurdialogen: Hetty Berg & Sasha Waltz

op 25 april in SPUI25 (Amsterdam)

Wie inspireert jou? En met wie zou je graag in dialoog gaan? Deze vragen stelden wij aan Hetty Berg, directeur van het Joods Museum in Berlijn. Haar antwoord: een gesprek met de Duitse choreograaf Sasha Waltz, dat zou fantastisch zijn.

Beiden zaten – zonder het van elkaar te weten – op dezelfde dansschool in Amsterdam, beiden zijn nu werkzaam in Berlijn. En er zijn nog meer parallellen die wij tijdens dit gesprek gaan ontdekken. Verder spreken we over de specificiteit van de Berlijnse cultuurscene en vragen we ons af: hoe staat het met het culturele klimaat in Nederland en Duitsland, met de waardering van cultuur en de inbedding ervan in de samenleving? We vragen de gesprekspartners naar hun inspirerende voorbeelden, naar de huidige stand van de cultuuruitwisseling tussen Nederland en Duitsland, naar het snijvlak tussen dans en musea en we werpen een blik op de toekomst van de culturele betrekkingen. Meer lezen & aanmelden

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.  


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__