Duitsland Desk

Deadline DIA-Stipendium: 1 december

Ga je volgend semester naar Duitsland voor een kort studieverblijf, master of onderzoek? Wij bieden een beurs aan voor gemotiveerde Nederlandse studenten en jonge onderzoekers van 1.800 tot 2.250 euro. Doe een aanvraag! Deadline: 1 december. Lees meer op onze website.


1 december: deadline voor DAAD-beurzen

De DAAD verstrekt beurzen van maximaal 1.000 euro per maand voor maximaal 24 maanden aan studenten en onderzoekers die naar Duitsland gaan voor een zomercursus, (deel van een) master of onderzoek. De deadline is vroeg: als je plannen hebt in 2018, doe dan vóór 1 december 2017 een aanvraag! Meer informatie.


Volg ons op Instagram

De Duitslanddesk is nu ook op Instagram te vinden. Daar delen wij mooie indrukken van het Duitse studentenleven. Daarnaast houden we je op de hoogte met regelmatige tips en belangrijke deadlines. Neem een kijkje!


Opnieuw recordaantal Nederlandse studenten in Duitsland

Duitsland wordt steeds populairder bij Nederlandse studenten: in het studiejaar 2016/2017 studeerden 2.840 Nederlanders aan Duitse universiteiten en Fachhochschulen. Nog nooit eerder waren dat er zo veel. Ook andere internationale studenten komen steeds meer naar Duitsland: dat aantal steeg met 5 procent naar een kleine 360.000. Meer over de nieuwste cijfers.


Duitslanddesk op de BuitenlandBeurs

Wil je naar het buitenland? Kom op 24 en 25 november naar de jaarlijkse nationale BuitenlandBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht!  Wij zijn er ook dit jaar weer bij met een informatiestand en een presentatie over de verschillende mogelijkheden om in Duitsland te gaan studeren, een cursus te volgen of onderzoek te doen. Toegang is gratis, meld je wel even aan via de website. Meer informatie.


Duitslanddesk
Stichting Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam

Bezoekadres: Oude Hoogstraat 24, 1012 CE Amsterdam
Postadres: Kloveniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam

+31 20 525 5041
duitslanddesk-dia@uva.nl

Facebook Twitter LinkedIn

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen op, kunt u zich op ieder moment uitschrijven.