Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Babylon Berlin en 30 jaar val van de Muur: onze herfst-highlights

In deze nieuwsbrief kijken we uit naar een bonte herfst: ga terug naar het Berlijn van de jaren twintig met de hitserie 'Babylon Berlin', praat mee over Duitsland en Europa 30 jaar na de Muur en geniet van een nieuwe reeks Deutsches Kino. Via FacebookTwitter en Linkedin blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.  


Babylon Berlin Festival

Dompel je op 5 oktober tijdens het Babylon Berlin Festival onder in het roerige Berlijn van de jaren twintig. In de Amsterdamse Art Deco-bioscoop Tuschinski tonen we de hitserie 'Babylon Berlin', is er een Q&A met producent Michael Polle, een lezing van Krijn Thijs (DIA), een Lindy Hop-workshop en livemuziek. 


De Staat van Duitsland: 30 jaar na de Muur

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur. Hoe is het nu, 30 jaar later, gesteld met de Duitse innere Einheit? En waar staat Europa, 30 jaar na de euforie en hoop van toen? Daarover spreken we op 27 oktober met auteur Geert Mak, de historici Kerstin Brückweh, Bernd Florath en Christina Morina én met schrijver Lukas Rietzschel.
 


Voor docenten: Zeitzeugenproject 'Blik op de Muur'

Met de val van de Muur kwam een einde aan de Duitse deling. Veel leerlingen kennen die hooguit uit de geschiedenisboeken. Wil je deze belangrijke gebeurtenis dichter bij je leerlingen brengen? Nodig een Zeitzeuge uit, die zijn persoonlijke verhaal in de klas vertelt.


Deutsches Kino: 25 km/h

"Herbstzeit ist Kinozeit": Kijk dit najaar naar een nieuwe reeks Deutsches Kino. De eerste film is 25km/h, een roadmovie die dwars door Duitsland leidt. Met de bekende Duitse acteurs Lars Eidinger en Bjarne Mädel; genomineerd als beste speelfilm voor de Deutsche Filmpreis 2019. Op 24 september te zien in Het Ketelhuis in Amsterdam. 


Amsterdam German Studies Lecture: Wolfgang Benz

In zijn nieuwste boek 'Im Widerstand' geeft historicus Wolfgang Benz een overzicht van uiteenlopende motieven om tijdens het Derde Rijk in verzet te gaan. Ook legt hij uit waarom het verzet faalde. Op 16 oktober gaat Hanco Jürgens (DIA) in gesprek met Benz.


Voor docenten: Studiedag 'Kulturvermittlung bei DaF"

Wat is de relevantie van 'Landeskunde' en hoe breng je de cultuur van Duitstalige landen dichter bij je leerlingen? Deze vragen staan centraal tijdens onze nascholing 'Kulturvermittlung bei DaF' (Deutsch als Fremdsprache) op 27 september. Meld je nu aan!

Wist je dat het Duitsland Instituut ook nog andere interessante nieuwsbrieven verstuurt? Een onderwijsnieuwsbrief voor docenten, een nieuwsbrief over studeren en onderzoek doen in Duitsland en de Duitslandweb-nieuwsbrief met journalistieke artikelen over Duitsland. Je kunt via de aanmeldpagina de gewenste nieuwsbrieven selecteren.
 
Het Duitsland Instituut respecteert je privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__