Deutsches Kino I 25 km/h (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 24 september 2019 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino I 25 km/h (Amsterdam)
© Beta Cinema

Twee broers zien elkaar na 30 jaar weer bij de begrafenis van hun vader. De sfeer is gespannen, maar na een avondje doorzakken, besluiten zij in een opwelling hun jongensdroom te verwezenlijken en een roadtrip dwars door Duitsland te maken.

Christian keert na 30 jaar afwezigheid voor de begrafenis van zijn vader terug naar zijn geboorteplaats. Hij is inmiddels manager in Singapore en zijn telefoon rinkelt onophoudelijk. Zijn broer Georg is nooit weg gegaan. Hij werd meubelmaker en zorgde daarnaast voor hun vader. Bij de begrafenis zien de broers elkaar eindelijk weer. Aanvankelijk is de sfeer gespannen en ze raken met elkaar in een gevecht, maar na een avond drank besluiten ze in een opwelling hun jongensdroom te verwezenlijken en een roadtrip dwars door Duitsland te maken. Ze stappen op hun brommers en beginnen aan een reis die gepaard gaat met bijzondere ontmoetingen, diepe dalen maar hen ook weer nader tot elkaar brengt. 

Genomineerd voor beste speelfilm voor de Deutsche Filmpreis 2019. 

Regisseur: Markus Goller
D, 2019 - 117 minuten

Trailer

 De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger