Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Kant, Kafka, Kino en een 'Kulturdialog'

Onder de noemer 'Alles außer flach' waren Nederland en Vlaanderen onlangs het gastland op de Leipziger Buchmesse. Een van de curatoren van het gastlandschap, Margot Dijkgraaf, zal tijdens onze Nederlands-Duitse cultuurdialoog in gesprek gaan met de bekroonde Duitse schrijfster Ulrike Draesner. Meer over onze voorjaarsactiviteiten - van Kant tot Kafka - in deze nieuwsbrief.
Volg ons ook op FacebookTwitterInstagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven. Gesprek & diner | Kant Table Talks

Wist u dat Kant regelmatig mensen uitnodigde voor maaltijden en tafelgesprekken om filosofische onderwerpen te bespreken? Ter gelegenheid van '300 jaar Kant' organiseren we daarom samen met het Goethe-Institut en de afdeling Filosofie van de UvA de Kant Table Talks, inclusief buffet. Tijdens de tweede editie op 24 april staat 'Freedom through Limits' centraal met gasten Miriam Rasch en Thomas Nys.


Lezing | Writing History in the Anthropocene

Is geschiedenis nog relevant nu de klimaatverandering de wereld waarin we leven in rap tempo verandert? Historicus Sandra Maß (Ruhr-Universität Bochum) verkent in haar lezing in SPUI25 in Amsterdam op 25 april de verschillende lagen van deze prangende vraag en roept op tot een nieuw soort geschiedschrijving. Krijn Thijs (DIA) geeft commentaar, Peter van Dam (UvA) modereert de bijeenkomst. 


Deutsches Kino | Bis ans Ende der Nacht

Robert en Leni – hij homo, zij trans – doen zich in het criminele milieu van Frankfurt voor als stel om het vertrouwen van drugsbaas Victor te winnen. Een echte uitdaging voor Robert, aangezien hij en Leni vroeger een stel waren. Uitgerekend Victor zorgt ervoor dat Robert zijn gevoelens onder ogen ziet. Moderne, spannende film noir, te zien op 25 april in Delft en op 30 april in Amsterdam.


Lezing | Wie is bang voor Franz Kafka?

Literatuurwetenschapper Achim Küpper (FU Berlin) geeft aan de hand van het verhaal Voor de wet een introductie op het werk van Franz Kafka. Ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van de auteur laat Küpper zien hoe tijdloos actueel het werk van Kafka is. Op 15 mei in het Goethe-Institut Amsterdam.


Gesprek | Nederlands-Duitse cultuurdialogen

Tijdens de Nederlands-Duitse cultuurdialogen brengen wij kunstenaars bij elkaar om te spreken over hun werk, maar ook over de verschillende cultuurscènes, samenwerkingen en uitwisseling. Op 16 mei in Amsterdam een dialoog tussen schrijfster, criticus en curator Margot Dijkgraaf en Ulrike Draesner, schrijfster en literatuurprofessor aan de Universiteit Leipzig. Moderatie: Jerker Spits.


Opleidingen Duits | Nu inschrijven!

Van onderwijs tot politiek, media en economie: Duitslandexperts en docenten Duits zijn veelgevraagd in Nederland. Duits studeren kan in meerdere steden, de inschrijvingen voor het komende studiejaar zijn nog een paar weken open. Het DIA is nauw betrokken bij de bachelor en master Duitslandstudies aan de UvA en informeert graag over de mogelijkheden via e-mail aan dia@uva.nl

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__