Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Het februari-programma van het DIA

Deze maand start weer een nieuwe reeks Deutsches Kino. Daarnaast verschijnt op 20 februari het boek 'Zur rechten Zeit. Wider die Rückkehr des Nationalismus' waar collega dr. Christina Morina aan mee schreef. Meer hierover en andere activiteiten in deze nieuwsbrief. Blijf ook via Twitter en Facebook op de hoogte van onze activiteiten.


Deutsches Kino: Wildes Herz

'Feine Sahne Fischfilet' is momenteel één van de meest succesvolle punkbands in Duitsland, maar de activistische groep is ook omstreden. De vooral als acteur bekende Charly Hübner volgde zanger Gorkow gedurende drie jaar. Te zien op 19 en 20 februari binnen de nieuwe voorjaarsreeks Deutsches Kino. 


Boekpresentatie 'Zur rechten Zeit'

In heel Europa keert het nationalisme terug - ook in Duitsland. Het boek 'Zur rechten Zeit. Wider die Rückkehr des Nationalismus' analyseert de ontwikkelingen in Duitsland en legt uit wat de uitdagingen zijn. Op 20 februari gaan auteurs Norbert Frei en Christina Morina hierover in gesprek met Thomas Kirchner van de Süddeutsche Zeitung.


Graduiertenkolleg: Routes of communication between Africa and Europe

Het Graduiertenkolleg op 22 februari gaat over taalcontact en taalverandering in de voormalige Nederlandse en Duitse kolonies. Het behandelt de vraag naar norm en variatie in meertalige maatschappijen. 


Nascholing CE Geschiedenis

In 2021 en 2022 behandelen de havo en vwo eindexamens het onderwerp 'Duitsland in Europa: 1918-1991'. De DIA-Onderwijsafdeling organiseert daarom op 4 april 2019 een mastercourse over dit thema voor docenten geschiedenis.


Duitslandweb: Interview Uwe Timm

Uwe Timm (1940) is een van de meest gelezen Duitse schrijvers. Zijn nieuwe roman 'Icarië' speelt in München, tussen de puinhopen kort na de Tweede Wereldoorlog. Germanist Jerker Spits sprak de schrijver tijdens zijn bezoek aan Nederland. 

Wist u dat het Duitsland Instituut ook nog andere interessante nieuwsbrieven verstuurt? Een onderwijsnieuwsbrief voor docenten, een nieuwsbrief over studeren en onderzoek doen in Duitsland en de Duitslandweb-nieuwsbrief met journalistieke artikelen over Duitsland. U kunt via de aanmeldpagina de gewenste nieuwsbrieven selecteren.

Het Duitsland Instituut respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__