Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Nieuwe podcast: 30 jaar val van de Muur

Waar staan Duitsland en Europa, 30 jaar na de Muur? Tijdens onze themamiddag De Staat van Duitsland op 27 oktober maakten historici, schrijvers en Zeitzeugen de balans op. Hun inzichten delen ze in onze nieuwe podcast. Ook in onze reeks Deutsches Kino besteden we deze maand aandacht aan het breukjaar 1989. Blijf via FacebookTwitter en LinkedIn op de hoogte en abonneer je op onze podcasts via Soundcloud of Spotify.


Podcast | 30 jaar na de Muur

In de coulissen van onze themamiddag De Staat van Duitsland spraken we met enkele gasten over de nawerkingen van de vreedzame revolutie van 1989. Je hoort Geert Mak, Christina Morina, Hanco Jürgens en Krijn Thijs in onze nieuwe podcast.


Deutsches Kino | Adam & Evelyn

1989, Oost-Duitsland: Als Evelyn ontdekt dat Adam haar bedriegt, vertrekt ze naar Hongarije. Adam volgt haar. Als de grens naar Oostenrijk plotseling open gaat, staan ze voor een grote beslissing. De film Adam & Evelyn is op 19 november te zien in Het Ketelhuis in Amsterdam. 


DIA-Stipendium en DAAD-beurzen

Studenten en jonge academici kunnen voor een studie of onderzoek in Duitsland het DIA-Stipendium aanvragen. De deadline voor het zomersemester 2020 is 1 december. Ook de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) verstrekt jaarlijks studiebeurzen. Meer informatie


Amsterdam German Studies Lecture | Phillip Ayoub

Duitsland was de bakermat van de eerste gay rights-beweging en tijdens de Weimarrepubliek een bastion van seksueel liberalisme. Maar sinds WO II loopt het achter als het gaat om de erkenning van lhbt-rechten. In zijn lezing 12 december (Doelenzaal, Singel 425 te Amsterdam) belicht Philip Ayoub de jongere lhbt-geschiedenis in Europa. Hoe kunnen verschillen worden verklaard?

Het Duitsland Instituut respecteert je privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__