Deutsches Kino I Adam & Evelyn (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 19 november 2019 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino I Adam & Evelyn (Amsterdam)
© Pluto Film

De zomer van 1989, Oost-Duitsland. Evelyn komt er achter dat haar vriend Adam haar bedriegt en ze vertrekt halsoverkop naar Hongarije, maar Adam volgt haar. Als de grens naar Oostenrijk opeens open gaat, staan beiden voor een belangrijke beslissing.

Adam werkt als kleermaker en fotograaf en zijn vriendin Evelyn als serveerster. Voor hun vakantie willen ze samen naar het Balatonmeer in Hongarije reizen. Maar dan betrapt Evelyn Adam met een andere vrouw en ze vertrekt in haar eentje naar Hongarije. Om de relatie te redden, reist Adam haar achterna. De situatie veranderd als onverwacht de grens tussen Hongarije en Oostenrijk open gaat en een vlucht naar West-Duitsland opeens een optie blijkt te zijn. Evelyn is enthousiast, maar Adam ziet het plan niet echt zitten en beiden moeten besluiten hoe ze verder willen gaan.

De film is gebaseerd op de roman Adam & Evelyn van schrijver Ingo Schulze. De film schetst een spannend beeld van de ontwikkelingen tijdens de zomer van 89, vlak voor de val van de Muur. 

Regisseur: Andreas Goldstein
D, 2018 – 100 minuten

Het Duitsland Instituut Amsterdam organiseert op 27 oktober 2019 de 'Staat van Duitsland: 30 jaar na de val van de Muur' over de gebeurtenissen en gevolgen van 89. 

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger