Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Martin Conway, Beatrice de Graaf en Ingo Schulze in Amsterdam

Het DIA start het nieuwe jaar met een goed gevulde agenda. Op 26 januari verwelkomen wij Martin Conway voor een Amsterdam German Studies Lecture over de ontwikkeling van de parlementaire democratie in West-Europa na 1945. Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor Deutsches Kino, een bijeenkomst over Oost-West-percepties met Ingo Schulze en Beatrice de Graaf én een theaterlezing en gesprek over Joods Berlijn. Volg ons ook op FacebookTwitterInstagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven.


Vooruitblik | Duitsland in 2023

Wat zullen in 2023 grote thema's zijn in Duitsland? Wat gebeurt er op het gebied van energie, cultuur, Nederlands-Duitse betrekkingen en sport? Kunnen we politieke verschuivingen verwachten in 2023? Lees het in de vooruitblik van Duitslandweb.


Amsterdam German Studies Lecture | Martin Conway

De grote politieke verschuivingen in het Europa van deze eeuw hebben een gevoel gecreëerd dat de tijd van democratische zekerheden voorbij is. Maar was er wel sprake van zulke zekerheden? Op 26 januari spreekt historicus Martin Conway over de parlementaire democratie in West-Europa na 1945.


Aanmelden | Duitsland+

Studenten die vanaf maart/april 2023 in Duitsland studeren, kunnen zich tot 29 januari aanmelden voor het begeleidingsprogramma Duitsland+. Met onder andere een workshop interculturele vaardigheden, maandelijkse Zoommeetings en een meerdaagse excursie maakt dit project het verblijf in Duitsland nog waardevoller. Lees meer


Deutsches Kino | Das schwarze Quadrat

Op 31 januari is de laatste film uit de najaarsreeks Deutsches Kino te zien. Das schwarze Quadrat is een hilarische, groteske komedie over de kunstdieven Vincent en Nils die het schilderij 'The Black Square' van Malevitsj hebben gestolen. Meer Deutsches Kino? In februari start een nieuwe reeks.

Aanmelden | Prämienprogramm

Elk jaar krijgen 17 tot 20 Nederlandse scholieren de kans om tijdens een reis van drie of vier weken Duitsland beter te leren kennen. De studiereis omvat een veelzijdig programma en is gratis voor de deelnemers. Elke school mag tot 1 februari 2023 twee leerlingen uit 5 vwo en havo 4 voordragen. Lees meer


Gesprek | Oost-West-percepties in de 21e eeuw

Ook decennia na de val van het communisme en de Duitse eenwording is er nog een kloof tussen Oost- en West-Europa, en tussen Oost- en West-Duitsland. Waar zit hem dat in? Historicus Beatrice de Graaf gaat hierover in gesprek met de Duitse schrijver Ingo Schulze. Op 16 februari in SPUI25.


Save the Date | Joods Berlijn

Op 21 en 22 februari vinden twee bijeenkomsten plaats met als thema Joods Berlijn. Op 21 februari staat een (theater-)lezing over Joods-Duits toneel in het Berlijn van de negentiende eeuw op het programma. Op 22 februari gaat Sandra Rottenberg met Mirna Funk, Hetty Berg en Dani Kranz in gesprek over het hedendaagse Joods Berlijn. Meer informatie binnenkort in onze agenda.

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__