Deutsches Kino | Feierabendbier (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: vrijdag 27 augustus 2021 om 17:40 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | Feierabendbier (Delft)
© GAZE Film | Jakob Wiessner

Magnus laat zijn ex en zoon voor wat ze zijn: de barman van café Feierabendbier heeft genoeg aan zijn klanten en zijn Mercedes SEC uit 1981. Als zijn geliefde auto gestolen wordt, zet hij alles op alles om die terug te vinden. Daarbij komt hij niet alleen de dief tegen.

Barkeeper Magnus leeft voor zijn werk en zijn klassieke auto, een Mercedes SEC uit 1981. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont met hun zoontje en haar nieuwe vriend in hun oude huis. Iedere avond is Magnus te vinden achter de bar van zijn café Feierabendbier, in gezelschap van een aantal bevriende stamgasten. Wanneer op een avond zijn auto wordt gestolen, is Magnus compleet uit het lood geslagen. Hij denkt te weten wie de dader is: de onbekende man die enige dagen geleden in zijn café was en tegen iedere prijs zijn auto wilde kopen. In zijn obsessieve zoektocht naar de onbekende autodief wordt Magnus gesteund door zijn goede vriend, de automonteur en filosofiestudent Dimi, de mysticus Manfred en de ontwerpster Vivian. Dimi probeert Magnus ook de positieve kanten van de diefstal in te laten zien: eindelijk heeft hij weer tijd voor andere belangrijke dingen in het leven, zoals vrouwen, liefde en vriendschap.

De in 1980 in München geboren Ben Brummer was jarenlang lichttechnicus bij de Beierse Staatsopera. Daarnaast volgde hij een opleiding als documentairefilmer en sinds 2014 werkt hij als freelanceproducent, scenarioschrijver en regisseur. In zijn speelfilmdebuut Feierabendbier schetst hij met een beperkt budget een bijzonder sfeervol beeld van het hipstermilieu in München.

Regisseur: Ben Brummer
met: Tilman Strauss, Julia Dietze, Johann Jürgens, Christian Tramitz e.a.
DE 2018, 113 min

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdam, het Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger