Dag van de Duitse taal 2021

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: woensdag 22 september 2021
Locatie: Landelijk
Informatie: Meer informatie via machmit.nl
Dag van de Duitse taal 2021
© machmit.nl

Op woensdag 22 september 2021 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'Austausch'.

De uitwisseling tussen Nederland en ons grootste buurland is er op allerlei gebieden: cultureel, politiek, economisch, maar ook op het gebied van taal. Door met elkaar uit te wisselen is het mogelijk om verschillen en overeenkomsten te ontdekken en daarmee de eigen kennis en ervaring te vergroten. Je leert een taal en cultuur pas écht kennen, door daadwerkelijk met elkaar in contact te komen, dat uiteindelijk ontzettend waardevol is voor een goede samenwerking tussen verschillende landen.

Met de Dag van de Duitse taal vieren wij dit jaar alle mogelijkheden van ‘Austausch’ tussen Nederland en Duitsland en het belang daarvan. Door corona zijn de mogelijkheden natuurlijk nog op veel gebieden beperkt, maar het is tegelijkertijd een kans om te ontdekken dat er ook digitaal veel mogelijk is aan uitwisseling.

 

Wat is de Dag van de Duitse taal?
Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! Ook is er dit jaar een landelijke quiz en voor het eerst een escape room.

In ons ideeënboekje en op de pagina's uw eigen initiatieven en fotoalbums vindt u nog meer ideeën. De Actiegroep Duits ondersteunt scholen door middel van landelijke scholierenactieslesmateriaal en het verstrekken van Mach-mit-pakketten.

Lees meer over de Dag van de Duitse taal. 

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen zes partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande, Nuffic en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA).

Meer informatie op de website machmit.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger