Nederlands-Duitse Studiekeuzebeurs

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 13 november 2021 om 10:00 uur tot 14:00 uur
Locatie: Euregio Rhein-Waal, Emmericher Straße 24, Kleve
Toegang: Gratis
Nederlands-Duitse Studiekeuzebeurs
© Deutsch-Niederländischer Hochschultag

De Euregio Rijn-Waal organiseert op zaterdag 13 november een Nederlands-Duitse Studiekeuzebeurs voor leerlingen, die een studie in het buurland overwegen. Bezoekers ervaren meer over de mogelijkheden aan beide kanten van de grens. 

Tijdens diverse presentaties komen de bezoekers meer te weten over een studie aan de andere kant van de grens. Ze krijgen tips over studeren in Duitsland en Nederland, bijvoorbeeld over aanmeldingstermijnen, studiefinanciering en collegegeld, wonen en de zorgverzekering – maar ook over de tijd na de studie, die vaak sneller komt dan gedacht. Studenten uit beide landen geven een persoonlijk inkijkje in hun studietijd in het buurland. Ook worden de verschillen tussen het Nederlandse en Duitse onderwijsstelsel toegelicht. En wie niet wil gaan studeren krijgt praktische tips, want de Bundesagentur für Arbeit geeft algemene informatie over stages en leer-werktrajecten op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. 

Op de website van de Deutsch-Niederländische Hochschultag kunnen geïnteresseerden het programma van die dag bekijken. 

De studiekeuzebeurs is zowel offline op locatie in Kleve als ook online te volgen. Aanmelden kan via het formulier op de website of de mail: gip@euregio.org 

Op locatie hebben deelnemers een coronatoegangsbewijs nodig. 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger