Boekpresentatie | De tekeningen van Franz Kafka
Redacteur Andreas Kilcher in gesprek met Arnon Grunberg

Datum: donderdag 4 november 2021 om 20:00 uur
Locatie: Debatcentrum Spui25, Spui 25-27, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits
Toegang: Gratis
Boekpresentatie | De tekeningen van Franz Kafka
© Athenaeum – Polak & Van Gennep

Het Goethe-Institut Niederlande organiseert in samenwerking met Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep een boekpresentatie en gesprek tussen redacteur Andreas Kilcher en Arnon Grunberg. In 2019 werden in het Max Brod Archief tot dusver onbekende tekeningen van Franz Kafka ontdekt. Nu worden deze en Kafka's andere tekeningen voor het eerst in boekvorm samengebracht.

In dit programma staan we stil bij Kafka's veelzijdige kunstenaarschap met onder anderen Arnon Grunberg en Andreas Kilcher, de ontdekker van de tekeningen.

Toen in 2019 het Max Brod Archief werd geopend in de Nationale Bibliotheek van Israël bevonden zich tussen de opvallende archiefstukken tot dusver onbekende tekeningen die Franz Kafka maakte in de jaren 1901-1906. Kafka tekende, al voor de ontwikkeling van zijn literaire talent, om zich artistiek uit te drukken.

Aan zijn verloofde Felice Bauer schreef hij in 1913: "Weet je, ik was ooit een groot tekenaar, maar toen ben ik bij een slechte schilderes schoolse tekenlessen gaan nemen en heb ik mijn hele talent verknoeid. Stel je dat eens voor! […] In die tekeningen heb ik indertijd, het is nu al jaren geleden, meer bevrediging gevonden dan in enige andere bezigheid."

Meer informatie vindt u op de website van het Goethe-Institut Amsterdam.
Tickets kunt via Website van Spui25 bestellen. 

U heeft een coronatoegangsbewijs nodig.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger