Lezing | Nora Gomringer

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 11 maart 2024 tot 15 maart 2024
Locatie: Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Leiden, Den Haag en Zwolle
Informatie:

Taal: Duits. Meer informatie: lesereise.eu

Toegang: Gratis
Lezing | Nora Gomringer
© Judith Kinitz

Nora Gomringer neemt iedereen mee naar de wereld van de spoken word poetry. Over de hele wereld is zij actief als auteur, docent en performer, ook in samenwerking met musici en beeldende kunstenaars. Van 11 t/m 15 maart is ze op tournee in Nederland en presenteert ze haar dichtkunst in Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Leiden, Den Haag en Zwolle. Een initiatief van Stichting C+K.

Nora Gomringer heeft verschillende dichtbundels en essays op haar naam staan, evenals talrijke individuele publicaties. De afgelopen jaren verschenen: Monster Modus Moden (2019), Gedichte aus/auf Netzhaut - vom Verhandeln des Poetischen im Öffentlichen. Münchner Reden zur Poesie (2019) en Gottesanbieterin (2020). Een selectie verscheen in de serie Poesiealbum in 2020.

Voor haar werk is ze onder meer onderscheiden met de Jacob Grimm Prijs voor Duitse taal (2011), de Ingeborg Bachmann Preis (2015), de Carl Zuckmayer Medaille van de deelstaat Rijnland-Palts (2019), de Beierse Orde van Verdienste (2019) en de Else Lasker-Schüler Poëzieprijs (2022).

Meer informatie op lesereise.eu

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger