Rob Savelberg: Berlijn beweegt
Boekpresentatie

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 28 mei 2009
Locatie: Duitsland Instituut Amsterdam
Informatie: Gratis
Toegang: Gratis

BoekpresentatieBoekomslag Berlijn beweegt. Afb.: Uitgeverij Boom

Oude hoofdstad in een nieuw land

'Was ist deutsch?' Journalist en correspondent Rob Savelberg schrijft in Berlijn beweegt onder meer over de erfenis van Gerhard Schröder en de strijd van domineesdochter Angela Merkel om het politieke midden. Verder gaat hij in op Duitsland als economische reus ten tijde van globalisering en wereldwijde crisis. Andere thema's zijn de German Angst voor de armoede, de kloof tussen Ossi's en Wessi's, de afrekening met de generatie-1968 en de nog altijd loodzware last van het verleden.

Sinds de val van de Muur is Berlijn drastisch veranderd. De communistische DDR verdween naar de mestvaalt van de geschiedenis. Berlijn beweegt geeft een voortreffelijk beeld van het publieke debat in dat nieuwe Duitsland en zijn dynamische hoofdstad.

Dit boek verschijnt mede in het kader van 60 jaar Bondsrepubliek Duitsland op 24 mei 2009.

Rob Savelberg geeft een inleiding over 'zijn' Berlijn. De heer prof. dr. Frits Boterman, hoogleraar Moderne geschiedenis van Duitsland na 1750 aan de UvA, zal reageren op Berlijn beweegt. Het eerste exemplaar overhandigt de auteur aan het Duits-Nederlands podiumtalent Sven Ratzke.

Na afloop van de presentatie zal een borrel plaatsvinden.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger