Dag van de Duitse taal 2023
De Duitse taal in het zonnetje

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 12 oktober 2023
Locatie: Landelijk
Informatie: Meer informatie via machmit.nl

Op donderdag 12 oktober 2023 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'Sport'.

Toni Kroos, Steffi Graf, Roger Federer, Arnold Schwarzenegger. Dit zijn namen van Duitstalige topsporters die bijna iedereen weleens gehoord heeft. Veel van de bekende namen in de sportwereld komen uit Duitstalige landen. Maar niet alleen bekende sporters komen uit Duitstalige gebieden, ook bekende sportmerken zoals Adidas, Puma en Intersport. En wist je dat Duitsland een van de eerste landen was waar moderne handbalwedstrijden gespeeld werd? En dat bobsleeën uit Zwitserland komt? En natuurlijk is Oostenrijk het meest populaire wintersportland voor Nederlanders. Reden genoeg om het thema ‘sport’ in het zonnetje te zetten op de Dag van de Duitse taal 2023.

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek gaan met Duitsers, alles kan! Ook is er dit jaar weer een landelijke quiz en een interactieve online Escape Room. De Actiegroep Duits ondersteunt scholen bovendien met lesideeën.

Lees meer over de Dag van de Duitse taal. 

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen zes partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande, Nuffic en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA).

Meer informatie op de website machmit.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger