Voorpremière: Andere Tijden Sport over WK 1974
WK'74 - Waarom de Duitsers wonnen

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 7 juli 2014 om 21:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Toegang: Reserveren: www.ketelhuis.nl

Exact 40 jaar na de WK-finale van 1974 tussen Nederland en Duitsland, op 7 juli 2014, presenteert Andere Tijden Sport een speciale voorpremière van de aflevering: 'WK’74, Waarom de Duitsers wonnen', die pas op 11 juli op tv te zien is. De film bevat nooit eerder vertoond archiefmateriaal van FIFA en diverse interviews met o.a. Franz Beckenbauer, Günter Netzer en Berti Vogts.

Vooraf is er een Nederland-Duitsland Quiz en zullen kenners de film inleiden:
Auteur en voetbalkenner Auke Kok, bekend van het recent opnieuw uitgegeven: ‘1974, Wij waren de besten’ schetst kort de aanloop naar het toernooi voor Oranje.
Duitsland-kenner en auteur Raf Willems, schrijver van 'Het Mannschaftswunder -  Waarom de Duitsers de besten zijn' vertelt over Die Nationalmannschaft in aanloop naar het WK74.
Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut Amsterdam gaat in op de sociaal-maatschappelijk context van het WK’74, na het ‘Wonder van Bern’ van 1954.

Na afloop van de film is er een (vraag)gesprek met regisseur Kees Jongkind en een discussie met Raf Willems en Auke Kok over hoe de rollen van Duitsland en Nederland de laatste twee decennia zijn omgedraaid. 

Meer info en aanmelden: Het Ketelhuis >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger